Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

V nominácii SR ´21´ proti Švédsku šesť zmien, s pozvánkou aj Haraslín

Na ilustračnej snímke tréner slovenských futbalistov do 21 rokov Ivan Galád so zverencami Foto: TASR/Michal Svítok

Z pôvodneho zoznamu hráču vypadla pre zranenie dvojica Milan Lalkovič s Ondrejom Dudom. Ďalšie kvarteto hráčov ospravedlnili z reprezentačnej akcie kluby, v ktorých pôsobia.

Bratislava 3. júna (TASR) - Tréner slovenských futbalistov do 21 rokov Ivan Galád musel urobiť v nominácii na prípravný zápas so Švédskom šesť zmien. Pozvánku do reprezentácie tak okrem pätice hráčov z najvyššej domácej súťaže dostal aj talentovaný útočník FC Parma Lukáš Haraslín, informoval oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Z pôvodneho zoznamu hráču vypadla pre zranenie dvojica Milan Lalkovič s Ondrejom Dudom. Ďalšie kvarteto hráčov Hrošovského, Niňaja, Vrableca a Mészárosa ospravedlnili z reprezentačnej akcie kluby, v ktorých pôsobia. Do nominácie na zápas s rovesníkmi "Tre Kronor", ktorý je na programe v pondelok 9. júna, sa tak dostal Roberta Mazáň zo Senice, Šimon Šmehyl z Nitry, Jaroslav Mihalík zo Žiliny, Filip Oršula z Myjavy či Michal Habánek zo Spartaka Trnava. Šiestym hráčom je talentovaný Lukáš Haraslín, ktorý oblieka dres talianskej Parmy v juniorskej súťaži.

Slovenská dvadsaťjednotka odohrala v tomto kalendárnom roku zatiaľ štyri prípravné zápasy. Vo februári prehrala s portugalskou dvadsiatkou 0:2 a v marci remizovala 4:4 s tímom Turecka do 23 rokov. Až potom sa Galádovci tešili z víťazstva, keď zdolali českú dvadsaťjednotku 3:1 a anglický výber do 23 rokov (1:0).

aktualizovaná nominácia SR 21 na prípravný zápas vo Švédsku:

brankári: Dobrivoj Rusov (Spartak Trnava), Patrik Le Giang (MŠK Žilina)
obrancovia: Robert Mazáň (FK Senica), Dávid Hudák (Slovan Bratislava), Lukáš Pauschek (Bohemians Praha 1905), Milan Škriniar (MŠK Žilina), Matúš Bero (AS Trenčín), Michal Habánek (Spartak Trnava)
stredopoliari: Ivan Schranz (Spartak Trnava), Richard Lásik (Brescia Calcio), Michal Škvarka (MŠK Žilina), Stanislav Lobotka (Ajax Amsterdam), Šimon Šmehyl (FC Nitra), Jaroslav Mihalík (MŠK Žilina)
útočníci: Tomáš Malec (AS Trenčín), Adam Zreľák (MFK Ružomberok), Filip Oršula (Spartak Myjava), Lukáš Haraslín (FC Parma)

náhradníci:

brankár: Marko Maroši (Wigan Athletic)
obrancovia: Michal Pintér (ViOn Zlaté Moravce)
stredopoliari: Albert Rusnák (Manchester City), Martin Chrien (Dukla Banská Bystrica)