Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Tottenham remizoval s Bournemouthom, Everton so Southamptonom

Hráč Tottenhamu Harry Kane (hore) hlavičkuje pred bránou Bournemouthu vo futbalovom zápase anglickej Premier League Bournemouth FC - Tottenham Hotspur v Bournemouthe 9. júla 2020. Foto: TASR/AP

Bournemouth si pripísal prvý bod po piatich prehrách, no nepodarilo sa im prerušiť dlhú sériu bez výhry, ktorá sa natiahla už na deväť stretnutí.

Londýn 9. júla (TASR) - Futbalisti Tottenhamu Hotspur remizovali vo štvrtkovom zápase 34. kola anglickej Premier League na ihrisku Bournemouthu 0:0 a figurujú na deviatom mieste tabuľky. Domáci si pripísali prvý bod po piatich prehrách, no nepodarilo sa im prerušiť dlhú sériu bez výhry, ktorá sa natiahla už na deväť stretnutí.

Bournemouth dokázal v 90. minúte dostať loptu do siete, no VAR odhalil, že po nožničkách Calluma Wilsona trafila lopta ešte ruku Joshuu Kinga a tak gól neplatil.

Aj druhý duel medzi tabuľkovými susedmi Evertonom a Southamptonom sa skončil nerozhodne (1:1). Hosťujúcich "svätcov" dostal do vedenia v 31. minúte Danny Ings, no o deľbu bodov sa postaral ešte pred prestávkou Richarlison. Everton figuruje na 11. priečke, Southampton je o bod za ním na 12. mieste.

Vo večernom zápase triumfoval Manchester United na štadióne Aston Villy 3:0. Hostí dostal do vedenia v 27. minúte z penalty Bruno Fernandes, v nadstavenom čase prvého polčasu zvýšil na 2:0 Mason Greenwood a v 58. minúte upravil na 3:0 Paul Pogba. United figuruje na 5. mieste tabuľky, na štvrtý Leicester stráca bod a na tretiu Chelsea dva body. Aston Villa prehrala tretí duel v sérii, nevyhrala už desať zápasov a je na 19. mieste.

Sumáre Premier League:



AFC Bournemouth - Tottenham Hotspur 0:0

Everton FC - Southampton FC 1:1 (1:1)
Góly: 43. Richarlison - 31. Ings

Aston Villa - Manchester United 0:3 (0:2)
Góly: 27. Fernandes (z 11m), 45.+5 Greenwood, 58. Pogba