Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Kentoš: Sústredenie v Turecku bolo poučné a užitočné

Na snímke nový tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš poskytuje rozhovor médiám na zraze v Senci. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

V Turecku chýbalo trénerovi viacero futbalistov z užšieho kádra, napriek tomu ho tešil fakt, že kluby z Fortuna ligy mu uvoľnili hráčov.

Bratislava 16. januára (TASR) - Tréner slovenských futbalistov do 21 rokov Jaroslav Kentoš označil januárový kemp v Turecku za poučný a užitočný. V rozhovore pre oficiálny web SFZ zhodnotil, že mu výkony reprezentantov v dvoch zápasoch ukázali viaceré pozitíva i negatíva.

"Sokolíci" na sústredení v Beleku odohrali dva prípravné zápasy, nad tureckým druholigistom Istanbulsporom zvíťazili 2:0, s dánskou dvadsaťjednotkou prehrali 1:3. "Myslím si, že tento tréningový kemp bol pre mňa veľmi užitočný. Spoznal som hráčov a oboznámil som s tým, ako to funguje na takýchto kempoch. Charakterizoval by som ho ako poučný. Podmienky sme mali výborné, počasie vydarené a k dispozícii dobré pripravené tréningové plochy. Navyše sme sa stretli s dvoma výbornými súpermi. V oboch zápasoch bolo na hráčoch vidieť, že dlhšie obdobie nehrali zápas. Stretnutia nám ukázali negatíva aj pozitíva. Máme na čom pracovať. Chalani predviedli kvalitné úseky hry, ale zároveň tam boli aj časti hry, s ktorými som nebol spokojný. Verím, že budeme dobre pripravení na ostrý marcový zraz pred kvalifikačnými zápasmi s Gruzínskom a Lichtenštajnskom," povedal Kentoš pre futbalsfz.sk.

V Turecku chýbalo trénerovi viacero futbalistov z užšieho kádra, napriek tomu ho tešil fakt, že kluby z Fortuna ligy mu uvoľnili hráčov. "Neboli tu s nami napríklad Christián Herc, Peter Pokorný, Ľubomír Tupta, Matej Oravec, David Strelec, Marián Chobot, Martin Adamec, brankári Martin Vantruba, Dávid Šípoš a ďalší. Celkovo tu teda chýbalo dosť veľa kvalitných hráčov. Verím, že v marci budú k dispozícii a dobre pripravení. Zároveň ďakujem fortunaligovým klubom, že reagovali veľmi pozitívne a uvoľnili nám všetkých hráčov," doplnil kouč, ktorého po návrate z Turecka čaká množstvo ďalších povinností: "Budem sa snažiť vidieť čo najviac zápasov, budeme skautovať hráčov spoločne s mojím asistentom Tiborom Goljanom. V polovici februára sa začne ligový kolotoč, potom sa zameriame na stretnutia našej najvyššej súťaže a II. ligy. Post hlavného trénera pri reprezentácii do 21 rokov má viac manažérsky charakter ako pozícia klubového kormidelníka."