Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Tuchel poprel správy médií: S hráčmi nemám žiadny problém

Tréner Borusie Dortmund Thomas Tuchel (vpravo). Foto: TASR/AP

Tréner futbalistov Borussie Dortmund zdôraznil, že medzi ním a hráčmi panuje maximálna dôvera.

Dortmund 12. mája (TASR) - Tréner futbalistov Borussie Dortmund Thomas Tuchel poprel správy nemeckých médií o rozkoloch vo vnútri mužstva. Tuchel zdôraznil, že medzi ním a hráčmi panuje "maximálna dôvera". Zároveň priznal, že mal názorové nezhody so šéfom klubovej exekutívy Hansom-Joachimom Watzkem.

Tuchel kritizoval nemecký bulvár za to, že niektoré periodiká priniesli slová nemenovaných hráčov Borussie, ktorí sa mali nelichotivo vyjadriť na jeho adresu. "Medzi mnou a hráčmi je maximálna dôvera. Inak by sme nevybojovali výsledky a úspechy, ktoré sme spolu dosiahli," citovala agentúra DPA kouča BVB.

Tuchel priznal, že s Watzkem mali rozdielne názory na situáciu pred štvrťfinálovým duelom Ligy majstrov proti AS Monaco. Po bombovom útoku na autobus s hráčmi Borussie, pri ktorom sa zranil španielsky obranca Marc Bartra, vedenie dortmundského klubu súhlasilo s posunom zápasu o 24 hodín. "Stále budem tvrdiť, že to bolo nešťastné rozhodnutie. Museli sme hrať deň po útoku. Ako sa mali hráči sústrediť na futbal? Malo sa to riešiť ináč," vyjadril sa Tuchel.