Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Futbal

Po zásahu polície zomrel v Anglicku bývalý hráč Premier League

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Podľa BBC skonal 48-ročný Dalian Atkinson po zásahu elektrickým paralyzérom.

Londýn 15. augusta (TASR) - Anglický futbal zasiahla veľká tragédia. V noci na pondelok zomrel v meste Telford severozápadne od Birminghamu po zásahu polície bývalý útočník Dalian Atkinson. Obliekal dresy troch klubov Premier League, pričom najviac sa preslávil počas pôsobenia v Aston Ville. Podľa BBC zomrel 48-ročný Atkinson po zásahu elektrickým paralyzérom.

Atkinson podľa anglických médií navštívil svojho otca, s ktorým sa však dostal do hádky a krik z domu donútil susedov zavolať políciu. "Neviem či bol opitý, alebo nadrogovaný, ale nevyzeral dobre," uviedol jeho otec. Polícia Atkinsona spacifikovala paralyzérom, ale netušila, že mal v minulosti zdravotné problémy a vniknutie elektriny do jeho tela spôsobilo zástavu srdca. O hodinu a pol aj napriek snahe lekárov zomrel.

Počas kariéry obliekal v Premier League dresy Aston Villy, Ipswichu a Sheffieldu Wednesday. Hral aj za Real Sociedad, Fenerbahce Istanbul, Metz, Manchester City, Al-Ittihad a kariéru ukončil v roku 2001 v juhokórejských kluboch Daejeon Citizen a Jeonbuk Hyundai Motors.

So zármutkom prijala správu aj Anglická futbalová asociácia (FA). "Je to veľmi smutné a je nám ľúto čo sa stalo. Rodine vyjadrujeme úprimnú sústrasť," uviedla FA v stanovisku. Atkinson prežil svoje najlepšie futbalové obdobie v 90-tych rokoch. V sezóne 1993-94 sa predstavil v bývalom Pohári UEFA aj proti Slovanu Bratislava. Na Slovensku sa duel skončil bez gólov, v odvete v Birminghame práve Atkinson otvoril skóre a Aston Villa po víťazstve 2:1 postúpila ďalej.