Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

V Anglicku usvedčili bývalého trénera Higginsa z pedofílie

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Higgins je ďalší v rade bývalých trénerov, ktorý sa postavil pred súd za sexuálne zneužívanie mladistvých.

Bournemouth 23. mája (TASR) - Porota Korunného súdu v Bournemouthe uznala bývalého mládežníckeho futbalového trénera Boba Higginsa vinným zo zneužívania mladistvých. Podľa obžaloby sa zločinov dopúšťal počas 25 rokov kariéry. Celkovo ho usvedčili v 45 bodoch zo sexuálnych útokov na 23 chlapcov. Svoj trest spozná neskôr, informovala agentúra AP.

Šesťedisatšesťročný Higgins pracoval v kluboch FC Southampton, Peterborough United a trénoval aj mládežnícku reprezentáciu Malty. Pred súdom pre podozrenie z pedofílie nestál po prvý raz, v predchádzajúcom procese porota nedospela k verdiktu a v 90.-tych rokoch ho oslobodili spod obžaloby z napadnutia.

Higgins je ďalší v rade bývalých trénerov, ktorý sa postavil pred súd za sexuálne zneužívanie mladistvých. Niekdajšieho kouča v Manchestri City a Crew Alexandra Barryho Bennella potrestali vlani vo februári 30 rokmi väzenia, Gerorge Ormond z Newcastlu United dostal o desať rokov menej.

Kustód Celticu Glasgow James McCafferty sa priznal a súd mu vymeral šesť rokov a deväť mesiacov odňatia slobody. Kauza s pedofilmi v britskom futbale sa prevalila na konci roka 2016, keď na problém poukázala BBC.