Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Vo futbalovom Taliansku hľadajú plošné riešenie zníženia platov

Futbalista Interu Miláno Stefan de Vrij (vľavo) a hráč Juventusu Cristiano Ronaldo bojujú o loptu v nedeľňajšom šlágri Serie A, Juventus Turín – Inter Miláno v Turíne 8. marca 2020. Foto: TASR/AP

Stretnutie bolo zároveň reakciou na to, že taliansky minister športu Vincenzo Spadafora v nedeľu predĺžil zákaz konania športových podujatí v krajine do konca apríla.

Rím 30. marca (TASR) - Talianska futbalová únia (AIC) v pondelok rokovala s klubmi zo Serie A o možnom znížení platov pre hráčov. Šíriaci sa koronavírus v krajine ohrozuje možnosť dokončenia sezóny a viaceré kluby sa obávajú finančných problémov.

Stretnutie bolo zároveň reakciou na to, že taliansky minister športu Vincenzo Spadafora v nedeľu predĺžil zákaz konania športových podujatí v krajine do konca apríla. "Existuje obava, že ligová sezóna sa skončila," vyhlásil prezident AIC Damiano Tommasi. "Preto musíme čeliť problémom súvisiacich s jej predčasným ukončením zo športového hľadiska i z formálneho vzhľadom na zmluvy. V otázke zníženia platov hľadáme plošné riešenie," oznámil a zároveň informoval, že dohoda Juventusu Turín s hráčmi o znížení platov neovplyvní podobu návrhu.

V Taliansku evidovali v pondelok napoludnie takmer 98.000 prípadov nakazenia koronavírus a vyše 10.000 úmrtí. Informovala agentúra DPA.