Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Futbal

Wenger odmieta vo futbale pozíciu technického riaditeľa

Tréner Arsenalu Londýn Arsene Wenger. Foto: TASR/AP

Budúcnosť Trénera Arsenalu Londýn je nejasná, svetové médiá už mnoho dní špekulujú o jeho ďalšom pokračovaní.

Londýn 9. mája (TASR) - Francúzsky tréner londýnskeho Arsenalu Arsene Wenger neverí na post technického riaditeľa vo futbalovom klube. Povedal to v utorok na tlačovej konferencii, referovala agentúra DPA.

Wenger vedie ako hlavný tréner "kanonierov" od roku 1996. Keďže sa ešte nerozhodlo, či bude v tejto funkcii v Arsenale pokračovať, svetové médiá už mnoho dní špekulujú o jeho budúcnosti. Jednou z takýchto medializovaných možností je na Emirates Stadium vznik pozície akéhosi "riaditeľa futbalových operácií". Šesťdesiatsedemročný Wenger ale možnosť, že by zastával nejakú podobnú funkciu rezolútne aj s náležitým vysvetlením zmietol zo stola.

"A čo to presne znamená? Má to byť akože niekto, kto stojí na ceste a nariaďuje hráčom ísť doprava alebo doľava? Nikdy som nepochopil, čo sa týmto myslí." A na otázku, či by bol ochotný riadiť mužstvo z akejsi pozície "nad ihriskom", doplnil: "O tomto ani nie som pripravený rozprávať. Som trénerom londýnskeho klubu Arsenal FC, a pokiaľ ním budem, budem aj rozhodovať o tom, čo sa v ňom deje v technickej oblasti."