Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Young sa vrátil do Aston Villy, s klubom podpísal ročný kontrakt

Ashley Young, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Young odohral počas svojho predchádzajúceho pôsobenia v rokoch 2007 až 2011 za klub 190 duelov s bilanciou 37 gólov a 59 asistencií, za čo si vyslúžil prestup do Manchestru United.

Birmingham 18. júna (TASR) – Anglický futbalista Ashley Young podpísal ako voľný hráč ročný kontrakt s Aston Villou. Do svojho bývalého klubu sa vrátil po desiatich rokoch.

"Je to úžasný pocit byť späť. Zdá sa mi, že som vlastne nikdy neodišiel. Na prvý pohľad je však zrejmé, že sa klub od môjho odchodu výrazne posunul. V jeho ďalšom progrese sa mu pokúsim pomôcť aj ja. Som pripravený," povedal 35-ročný krídelník pre klubovú televíziu.

"Ashley prinesie do klubu skúsenosti s futbalom na najvyššej úrovni. Veď v predchádzajúcej sezóne sa stal majstrom Talianska. Dokáže zahrať na viacerých pozíciách a je odhodlaný pomôcť tímu," dodal tréner Dean Smith.

Young odohral počas svojho predchádzajúceho pôsobenia v rokoch 2007 až 2011 za klub 190 duelov s bilanciou 37 gólov a 59 asistencií, za čo si vyslúžil prestup do Manchestru United. S červenými diablami vyhral šesť trofejí a sezónu 2020/2021 absolvoval v Interi Miláno, kde bol spoluhráčom slovenského obrancu Milana Škriniara a radoval sa z titulu v Serie A. Na konte má aj 39 štartov za anglickú reprezentáciu.