Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Zápas Orenburgu skontumovali v prospech Krasnodaru

Na archívnej snímke súboj o loptu medzi Slovanom Bratislava a ruským Orenburgom. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Horšie dopadol FC Rostov, jeho A-tím musel do karantény a tak proti Soči, ktoré odmietlo posunúť stretnutie, nastúpil s juniorkou a tá prehrala vysoko 1:10.

Moskva 30. júna (TASR) - Disciplinárna komisia Ruského futbalového zväzu (RFU) skontumovala zápas Orenburgu v prospech hosťujúceho FC Krasnodar výsledkom 3:0 po tom, čo v domácom tíme odhalili niekoľko prípadov nákazy koronavírusom a ten tak nemohol usporiadať sobotňajší duel.

Orenburg minulý týždeň oznámil, že v klube diagnostikovali ochorenie COVID-19 šiestim hráčom a dvom funkcionárom. Klub oznámil vedeniu súťaže, že nebude schopný zorganizovať duel a mužstvo naďalej zotrvá v karanténe. RFU ale následne rozhodla, že Orenburg porušil svoje povinnosti, keď neusporiadal stretnutie. Krasnodar tak vďaka kontumácii poskočil na tretie miesto v tabuľke a je blízko k miestenke v predkolách Ligy majstrov. Orenburg je na predposlednej zostupovej priečke.

Ide o prvý prípad, keď RFU rozhodla kontumáciou zápasu. Už predtým sa Dinamo Moskva, ktoré malo taktiež nakazených hráčov, dohodlo s Krasnodarom na odložení duelu. Horšie dopadol FC Rostov, jeho A-tím musel do karantény a tak proti Soči, ktoré odmietlo posunúť stretnutie, nastúpil s juniorkou a tá prehrala vysoko 1:10. Informovala agentúra AP.