Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Futbalový Trenčín odštartoval letnú prípravu

Prvý tréning AS Trenčín pred štartom futbalovej Fortuna ligy 2014/2015, 13. júna 2014 na domácom ihrisku v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na piatkovom úvodnom tréningu futbalistov AS Trenčín pred štartom letnej prípravy na novú sezónu Fortuna ligy 2014/2015 sa hlásilo 28 hráčov vrátane piatich brankárov.

Trenčín 13. júna (TASR) - Na piatkovom úvodnom tréningu futbalistov AS Trenčín pred štartom letnej prípravy na novú sezónu Fortuna ligy 2014/2015 sa hlásilo 28 hráčov vrátane piatich brankárov. Reprezentanti do 21 rokov Stanislav Lobotka, ktorému sa skončilo hosťovanie v Ajaxe Amsterdam, a najlepší kanonier minulej corgoňligovej sezóny Tomáš Malec sa pre povinnosti v národnom tíme pripoja ku klubovým spoluhráčom až v pondelok.

Úradujúci slovenský vicemajster, ktorý povolal do prípravy aj piatich hráčov z dorastu - Martina Šuleka, Denisa Janča, Michala Vlčeka, Štefana Bakšiho a Jozefa Zemanoviča - odohrá počas letnej prípravy minimálne päť stretnutí. V hre je však ešte jeden voľný termín 21. júna. Na úvod sa tím zo Sihoti stretne s MŠK Žilina na ihrisku pod Dubňom (18. júna), potom bude nasledovať sústredenie v Moravskej Třebovej, v rámci ktorého odohrá zápasy s českými mužstvami Vysočina Jihlava a Baník Ostrava.

Prvý tréning pred novou sezónou


"Máme pred sebou štyri týždne. Nečaká nás nič špecifické," povedal tréner Martin Ševela na klubovom webe a pokračoval: "Všetko bude veľmi rýchle. Už v strede budúceho týždňa sa predstavíme v Žiline. Proti MŠK chceme vidieť najmä našich mladých hráčov z devätnástky a chlapcov, ktorí boli na hosťovaniach. Sme zvedaví, čo od nich môžeme očakávať."

Počas prvého júlového dňa preverí zverencov trénera Martina Ševelu tretí tím poľskej ligy a rovnako účastník 2. predkola Európskej ligy UEFA - Ruch Chorzów. Hrať sa bude v Poprade. Generálku pred vstupom do Fortuna ligy majú Trenčania naplánovanú na sobotu 5. júla proti šiestemu tímu najvyššej českej súťaže 1. FC Slovácko. Domáci júlový zápas 2. predkola Európskej ligy UEFA proti zatiaľ neznámemu súperovi odohrá AS opäť na futbalovom štadióne v Dubnici nad Váhom. "Už pred rokom nám Dubničania nielenže pomohli, ale aj fandili. Vieme, že tomu bude rovnako aj teraz," uviedol prezident AS Trenčín Róbert Rybníček.

Futbalisti Trenčína sa v nedeľu 22. júna predstavia na 6. ročníku charitatívneho podujatia Hviezdy deťom. Organizátorom je futbalový klub AS Trenčín za podpory neziskovej organizácie Mariána Hossu Hoss Heroes a agentúry Stars and Friends. Rovnako ako počas uplynulých troch rokov aj teraz vznikne priamo na Mierovom námestí atraktívne umiestnené ihrisko s umelou trávou, na ktorom sa stretne kvarteto súperov.

Galéria: Trenčín odštartoval letnú prípravu


Program letnej prípravy AS Trenčín (zdroj: www.astrencin.sk):


18. jún o 17.00 h: MŠK Žilina – AS Trenčín (v Žiline)
24.-27. jún: sústredenia na Morave (Moravská Třebová)
25. jún o 18.00: Vysočina Jihlava – AS Trenčín (v Bystřici nad Pernštejnem)
27. jún o 17.00: Baník Ostrava – AS Trenčín (v Moravskej Třebovej)
1. júl o 15.00: Ruch Chorzów – AS Trenčín (v Poprade)
5. júl: AS Trenčín – 1. FC Slovácko (v okolí Trenčína)