Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Gabončan Aubameyang ukončil reprezentačnú kapitolu

Hráč Barcelony Pierre-Emerick Aubameyang (vľavo), archívna snímka. Foto: TASR/AP

V reprezentácii Aubameyang odohral 72 stretnutí a dal v nich 30 gólov, čo z neho robí historicky najlepšieho strelca v národnom tíme.

Libreville 19. mája (TASR) - Futbalista Pierre-Emerick Aubameyang už nebude hrať za Gabon. Útočník FC Barcelona a kapitán národného tímu sa vo veku 32 rokov rozhodol ukončiť reprezentačnú kapitolu. Listom o tom informoval Gabonskú futbalovú federáciu.

Aubameyang si gabonský dres obliekal 13 rokov, debutoval v ňom ako 19-ročný v roku 2009. Predstavil sa na štyroch finálových turnajoch Afrického pohára národov (APN) i na OH 2012 v Londýne. V reprezentácii odohral 72 stretnutí a dal v nich 30 gólov, čo z neho robí historicky najlepšieho strelca v národnom tíme. Za Gabon hral v minulosti aj jeho otec Pierre-Francois Aubameyang.

Najväčší úspech s gabonskou reprezentáciou dosiahol v roku 2012, keď sa s ňou prebojoval do štvrťfinále Afrického pohára národov. Jeho posledný turnaj s Gabonom mal trpkú príchuť, pred začiatkom tohtoročného APN v Kamerune mal pozitívny test na koronavírus a napokon neodohral na turnaji ani minútu, Informovala agentúra AP.