Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Gerardo Martino sa oficiálne stal trénerom Argentíny

Tréner Gerardo Martino Foto: TASR/AP

Martino v roku 2010 na MS v JAR priviedol Paraguaj k historickému postupu do štvrťfinále.

Buenos Aires 14. augusta (TASR) - Gerardo Martino sa vo štvrtok oficiálne stal trénerom argentínskej futbalovej reprezentácie. Počas prezentácie v Buenos Aires vyhlásil, že chce pokračovať v práci svojho predchodcu Alejandra Sabellu a neplánuje žiadne drastické zmeny.

"Nemám veľa slov, som však nesmierne hrdý, že môžem byť v tejto funkcii a že ľudia zo zväzu mi dali dôveru," uviedol 51-ročný kormidelník. "To, čo dosiahol Alejandro Sabella je naozaj úžasné. Chcem pokračovať v práci, v ktorej začal."

Martino v roku 2010 na MS v JAR priviedol Paraguaj k historickému postupu do štvrťfinále. Rodákovi z Rosaria sa darilo aj na lavičke klubu Newell's Old Boys, s ktorým získal titul argentínskeho majstra, jeho následné pôsobenie v FC Barcelona sa však skončilo neúspešne. Martino rezignoval na svoju funkciu po tom, ako Katalánci v uplynulej sezóne neobhájili ligový primát. V Lige majstrov vypadli už vo štvrťfinále a nezískali ani Španielsky pohár. Jeho prvou úlohou bude pripraviť tím na priateľský duel proti Nemecku, ktorý sa uskutoční 3. septembra v Düsseldorfe.