Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Giggsovi budú v Manchestri pomáhať Scholes, Butt aj Neville

Paul Scholes a Ryan Giggs Foto: TASR/AP

Neville už spolupracoval na lavičke červených diablov aj s Davidom Moyesom, Butt doposiaľ pôsobil pri výberoch United do 19 a 21 rokov.

Manchester 23. apríla (TASR) - Dočasnému trénerovi futbalistov Manchestru United Ryanovi Giggsovi budú ako asistenti pomáhať bývalí spoluhráči Paul Scholes, Nicky Butt a Phil Neville. Informovali o tom agentúry AP a dpa.

Neville už spolupracoval na lavičke "červených diablov" aj s Davidom Moyesom, Butt doposiaľ pôsobil pri výberoch United do 19 a 21 rokov. Scholes iba minulý rok ukončil hráčsku kariéru a na Old Trafford sa vrátil, aby pomohol svojmu bývalému spoluhráčovi "oživiť" anglický veľkoklub.

Giggs nahradil pri kormidle Davida Moyesa. Škótskeho kouča odvolalo vedenie klubu v utorok, pričom nevydržal vo funkcii ani celý rok. Dôvodom boli zlé výsledky klubu, keďže United momentálne figurujú až na siedmom mieste v tabuľke Premier League a po mnohých rokoch nebudú v novej sezóne účinkovať v Lige majstrov. Poslednou kvapkou v pohári bola nedeľňajšia ligová prehra s bývalým Moyesovým klubom FC Everton 0:2.