Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Guardiola chce ostať na lavičke City napriek vylúčeniu z Ligy majstrov

Tréner Manchestru City Pep Guardiola, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Podľa BBC španielsky kouč prezradil svojim priateľom, že má v úmysle zotrvať pri kormidle, hoci si City nezahrá Ligu majstrov.

Manchester 17. februára (TASR) - Tréner Manchestru City Pep Guardiola chce podľa britských médií zostať na lavičke úradujúceho anglického majstra napriek trestu, ktorý dostal klub od Európskej futbalovej únie. UEFA na najbližšie dve sezóny vylúčila "citizens" z európskych pohárových súťaží pre porušenie pravidiel finančnej fair play.

Podľa BBC španielsky kouč prezradil svojim priateľom, že má v úmysle zotrvať pri kormidle, hoci si City nezahrá Ligu majstrov. V prípade, že klub neuspeje s odvolaním na Športovom arbitrážnom súde (CAS), bude môcť účinkovať v pohárovej Európe najskôr až od sezóny 2022/2023. Guardiolov kontrakt by mal vypršať v roku 2021. K téme by sa mal vyjadriť v stredu po odloženom domácom zápase s West Hamom. Duel museli 9. februára zrušiť pre nepriaznivé počasie v dôsledku búrky Ciara.

UEFA na dva roky vylúčila City z európskych pohárových súťaží a potrestala ho pokutou 30 miliónov eur. Klub sa podľa nej previnil tým, že v minulosti umelo zvýšil hodnotu sponzorských zmlúv. Predstavitelia City údajne podvádzali niekoľko rokov, keď skrývali, že premrštené sponzorské kontrakty pochádzajú priamo od majiteľov klubu v Abú Zabí. Vedenie šampióna Premier League v reakcii na udelený trest uviedlo, že celý proces zo strany UEFA považuje za nepriateľský a zaujatý. Obvinenia z finančných nezrovnalostí označilo za nepravdivé.