Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Futbal

Hamšík strelil gól a na dva prihral. Neapol deklasoval Cagliari 5:0

utbalista Neapolu Slovák Marek Hamšík sa teší po strelení gólu so spoluhráčom Jorginhom v zápase 16. kola talianskej Serie A, Cagliari - SSC Neapol v Cagliari 11. decembra 2016. Foto: TASR/AP

Okrem toho špílmacher hosťujúceho tímu stál pri zrode až troch gólových akcií. Dvakrát prihral belgickému spoluhráčovi Driesovi Mertensovi, ktorý sa tešil z hetriku, raz Piotrovi Zielinskému.

Rím 11. decembra (TASR) - Slovenský futbalista Marek Hamšík prispel jedným gólom k hladkému triumfu SSC Neapol nad Cagliari Calcio v pomere 5:0 v nedeľňajšom súboji 16. kola talianskej Serie A.

Okrem toho kapitán hosťujúceho tímu stál pri zrode až troch gólových akcií. Dvakrát prihral belgickému spoluhráčovi Driesovi Mertensovi, ktorý sa tešil z hetriku, raz Piotrovi Zielinskému.

Hamšík strelil v drese Neapola už 105 gólov vo všetkých súťažných dueloch, čím sa v historickej tabuľke odpútal od Uruguajčana Edinsona Cavaniho. Na dosah má Attilu Sallustra (108 gólov) i Diega Armanda Maradonu, ktorý je so 115 zásahmi najlepším kanonierom v histórii SSC.

"Som hrdý na mojich 105 gólov a tiež na toto mužstvo. Som spokojný s tým, ako sa nám teraz darí. Mám radosť, že sme nadviazali na víťazstvo nad Benficou Lisabon v Lige majstrov," povedal Hamšík pre oficiálnu klubovú stránku. "V ofenzíve máme kvalitných hráčov a verím, že aj vďaka nim budeme postupne stúpať tabuľkou nahor," dodal Hamšík. Neapolu patrí v tabuľke 4. miesto, Cagliari je priebežne dvanáste.

Pozíciu lídra si poistil Juventus, ktorý v mestskom derby zdolal FC Turín 3:1. Dvoma gólmi sa pod triumf sériového majstra podpísal argentínsky útočník Gonzalo Higuain.

sumár - 16. kolo:

Cagliari Calcio - SSC Neapol 0:5 (0:2)
Góly:
34., 69. a 72. Mertens, 45. HAMŠÍK, 51. Zielinski
/M. HAMŠÍK (Neapol) odohral celý zápas + gól + ŽK/

Atalanta Bergamo - Udinese Calcio 1:3 (0:0)
Góly:
47. Kurtič - 45. Zapata, 72. Fofana, 87. Thereau

Bologna FC - Empoli FC 0:0

US Palermo - Chievo Verona 0:2 (0:1)
Góly:
14. Birsa, 49. Pellissier

FC Turín - Juventus Turín 1:3 (1:1)
Góly:
16. Belotti - 28. a 82. Higuain, 90.+2 Pjanič



Futbalista Neapolu Slovák Marek Hamšík oslavuje svoj gól v zápase 16. kola talianskej Serie A, Cagliari - SSC Neapol v Cagliari 11. decembra 2016.
Foto: TASR/AP