Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Hamšík má pred súbojom s Bilbaom zo súpera rešpekt

Slovenský futbalista Marek Hamšík Foto: TASR/AP

V utorok a v stredu sú na programe prvé súboje miestenky v skupinovej fáze LM.

Bratislava 18. augusta (TASR) - Už len dvadsať európskych futbalových klubov je v hre o desať miesteniek do vytúženej skupinovej fázy Ligy majstrov 2014/2015. Medzi nimi nechýba slovenský majster Slovan Bratislava, ktorý sa v záverečnej fáze kvalifikácie tzv. play off pobije o postup v dvojzápase s bieloruským šampiónom BATE Borisov.

V utorok a v stredu sú na programe prvé súboje, "belasí" začnú v stredu 20. augusta na Pasienkoch (20.45 SELČ). Posledný žreb v ústredí UEFA v Nyone rozdelil tímy v majstrovskej, resp. v nemajstrovskej vetve do desiatich dvojíc. V utorok sa v nemajstrovskej vetve pokúsi vytvoriť si dobrú pozíciu do odvety taliansky SSC Neapol s Marekom Hamšíkom, ktorý čaká nepríjekné španielske Athletic Bilbao.

"Najvyššia talianska liga sa začne až v posledný augustový deň, ale pre nás ešte pred štartom Serie A čaká veľmi dôležitý dvojzápas. Povedal by som, že budú to stretnutia jesene. Veď ak ich zvládneme, tak až do konca roka budeme pôsobiť v najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži. Čaká nás húževnatý súper, Bilbao v minulej sezóne obsadilo v španielskej lige štvrté miesto. Bude to veľmi ťažký duel. Radi by sme v úvodnom stretnutí vypracovali náskok pred odvetou. Ideálne by bolo neinkasovať a viackrát prekonať súperovu obranu. Sme si vedomí náročnosti duelu. Radi by sme potešili našich priaznivcov, aby aj v tejto sezóne mohli chodiť na špičkové zápasy Ligy šampiónov,“ citovala slovenského reprezentanta jeho oficiálna internetová stránka. V nemajstrovskej vetve ešte hostí Besiktas Istanbul so slovenským útočníkom Filipom Hološkom anglického favorita Arsenal Londýn a FK Kodaň bundesligový Bayer Leverkusen. V majstrovskej vetve sa v utorok bude hrať ešte rumunsko-bulharský duel Steaua Bukurešť - Ludogorec Razgrad, resp. rakúsky Red Bull Salzburg vyzve švédske Malmö FF.

V stredu okrem Slovana bude v hre aj slovenský reprezentačný obranca Tomáš Hubočan, ktorého Zenit Petrohrad nastúpi v prvom súboji na pôde belgického Standard Liége v nemajstrovskej vetve. V nej ešte bývalý európsky šampión FC Porto nastúpi na štadióne OSC Lille a v majstrovskej vetve okrem duelu Slovan - BATE privíta slovinský Maribor ďalšieho bývalého európskeho šampióna Celtic Glasgow, resp. Aalborg cyperský APOEL Nikózia.

Odvety sú na programe o týždeň 26. resp. 27. augusta. Neúspešní v play off sa automaticky presunú do skupiny Európskej ligy UEFA 2014/2015:

1. zápasy play off LM 2014/2015 (všetky začiatky o 20.45 SELČ):

utorok 19. augusta:

majstrovská vetva:

Red Bull Salzburg - Malmö FF
Steaua Bukurešť - Ludogorec Razgrad

nemajstrovská vetva:

Besiktas Istanbul - Arsenal Londýn
FC Kodaň - Bayer Leverkusen
SSC Neapol - Athletic Bilbao

streda 20. augusta:

majstrovská vetva:

NK Maribor - Celtic Glasgow
BK Aalborg - APOEL Nikózia
SLOVAN BRATISLAVA - BATE Borisov

nemajstrovská vetva:

Standard Liége - Zenit Petrohrad
OSC Lille - FC Porto