Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Hamšíka lanárili do Číny, ponuku odmietol

Na snímke Marek Hamšík počas zrazu slovenskej futbalovej reprezentácie pred prípravným zápasom s Dánskom 12. augusta 2012 v Senci. Foto: TASR/Michal Svítok

Ani neprišlo k rokovaniam o podmienkach prestupu.

Neapol 16. decembra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík odmietol ponuku na prestup do čínskeho klubu Tchien-ťin Čchüan-ťien. Podľa talianskych médií chcel oporu Neapola zlanáriť do svojho mužstva tréner Tchien-ťinu Fabio Cannavaro, no 29-ročný stredopoliar sa jasne vyjadril, že neplánuje odísť z SSC.

Bývalý taliansky reprezentačný obranca a majster sveta z roku 2006 Cannavaro priviedol klub do najvyššej čínskej súťaže a pred budúcou sezónou plánuje svoj káder výrazne posilniť. Ako informoval denník La Gazzetta dello Sport, Hamšík sa k jeho návrhu vyjadril záporne a ani neprišlo k rokovaniam o podmienkach prestupu.

Slovenský futbalista strelil v drese Neapola už 105 gólov vo všetkých súťažných dueloch, čím sa v historickej tabuľke odpútal od Uruguajčana Edinsona Cavaniho. Na dosah má Attilu Sallustra (108 gólov) i Diega Armanda Maradonu, ktorý je so 115 zásahmi najlepším kanonierom v histórii SSC.