Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

I. Hodúr má za korupciu zastavenú činnosť na 25, R. Rák na 15 rokov

Ivan Hodúr Foto: TASR/Pavel Neubauer

Disciplinárka pristúpila k rozhodnutiam po objasnení a posúdení disciplinárneho previnenia v prípravných stretnutiach MTK Budapešť – FC Nitra a stretnutia FC Nitra – Bohemians Praha 1905.

Bratislava 2. mája (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) rozšírila trest pre Ivana Hodúra za korupčný škandál o 11 rokov.

Bývalý slovenský reprezentant má tak zastavenú činnosť spolu na 25 rokov s účinnosťou od 13. septembra 2013. DK SFZ zároveň rozhodla aj v prípade ďalšieho obvineného Róberta Ráka, ktorý dostal dištanc na 15 rokov od 30. apríla 2014.

Disciplinárka pristúpila k týmto rozhodnutiam po náležitom objasnení a spravodlivom posúdení disciplinárneho previnenia v prípravných stretnutiach MTK Budapešť – FC Nitra (1. februára 2011) a stretnutia FC Nitra – Bohemians Praha 1905 (8. februára 2011). Zároveň na svoje zasadnutie 15. mája pozvala bývalých hráčov FC Nitra Michala Áča a Róberta Glendu, súčasného hráča Nitry Petra Kaspřáka a hráča Domino Bratislava Martina Trančíka. Informácie zverejnil oficiálny web SFZ.

Robert Rák
Foto: TASR


DK SFZ rozdeľovala tresty v korupčnom škandále na slovenských trávnikoch už minulý rok v decembri na svojom zasadnutí. Najvyšší trest vtedy dostala dvojica hráčov v úlohe organizátorov korupčného správania Ivan Žiga a Marián Dirnbach. Obom zastavila činnosť na 25 rokov od 13. septembra minulého roka. Ďalší obvinení z ovplyvňovania zápasov Tomáš Huber, Michal Dian a Marek Božoň dostali stop na 18 rokov. Bývalému slovenskému reprezentantovi Hodúrovi zastavila disciplinárka činnosť na 14 rokov. DK SFZ vtedy nerozhodovala o treste pre ďalšieho obvineného Róberta Ráka.