Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Howard Webb ukončil rozhodcovskú kariéru

Čiľan Gary Medel a hlavný rozhodca Howard Webb v osemfinále majstrovstiev sveta vo futbale Brazília - Čile v brazílskom meste Belo Horizonte 28. júna 2014. Foto: TASR/AP

Webb patril k najlepším anglickým arbitrom v histórii a v Premier League viedol počas desiatich rokov viacero dôležitých zápasov.

Londýn 6. augusta (TASR) - Popredný anglický futbalový rozhodca Howard Webb ukončil vo veku 43 rokov aktívnu činnosť. Muž, ktorý rozhodoval finále majstrovstiev sveta v roku 2010, sa stane technickým riaditeľom Anglickej asociácie futbalových rozhodcov. Informáciu priniesla agentúra Reuters.

Webb patril k najlepším anglickým arbitrom v histórii a v Premier League viedol počas desiatich rokov viacero dôležitých zápasov. "Teším sa na novú kapitolu svojho pracovného života. Po 25 rokoch rozhodovania nastal správny čas na zmenu," povedal Webb v stanovisku pre www.premierleague.com. "Viac ako desať rokov som pôsobil na najvyššej úrovni, viedol som zápasy Premier League, mal som to šťastie, že som bol na deviatich turnajoch UEFA a FIFA a rozhodoval som finále Ligy majstrov a majstrovstiev sveta. Rozhodovanie mi dalo veľa a teraz sa pokúsim svoje skúsenosti využiť v prospech mladších a začínajúcich arbitrov," dodal holohlavý muž s píšťaľkou.

Webb sa v roku 2010 stal prvým rozhodcom, ktorý v jednom roku viedol finále Ligy majstrov i majstrovstiev sveta. V kontroverznom finále v Juhoafrickej republike, v ktorom vyhralo Španielsko nad Holandskom 1:0, ukázal 14 žltých kariet a vylúčil Holanďana Johna Heitingu. Neskôr priznal, že mal vylúčiť za brutálny faul na Xabiho Alonsa aj Nigela de Jonga.

Okrem toho rozhodoval Webb aj na majstrovstvách Európy 2008 a 2012 a pískal aj na tohtoročných majstrovstvách sveta v Brazílii. V Premier League viedol viac ako 500 zápasov.