Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Hráči Dortmundu začnú s tréningom v malých skupinách

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najvyššiu nemeckú futbalovú súťaž pre pandémiu koronavírusu pozastavili predbežne do 30. apríla.

Dortmund 5. apríla (TASR) - Futbalisti Borussie Dortmund budú v najbližších týždňoch trénovať v malých skupinách. Ako v nedeľu oznámil nemecký klub, hráči budú naďalej dodržiavať nariadenia týkajúce sa profesionálnych športovcov a pripravovať sa v obmedzenom rozsahu rešpektujúc súčasné požiadavky na hygienu a ochranu pred infekciami.

Borussia sa ako jeden z prvých bundesligistov vrátil v uplynulom týždni do tréningového procesu, keď futbalisti začali cvičenia v dvojčlenných skupinkách.

Podľa agentúry DPA budú hráči Dortmundu pri tréningu v skupinách dodržiavať predpisy týkajúce sa odstupu. Zatiaľ nemajú v nasledujúcom týždni v pláne žiadne modelované zápasy. Hráči sa budú naďalej prezliekať a sprchovať doma, mužstvo sa nebude spoločne stravovať v tréningových priestoroch.

Najvyššiu nemeckú futbalovú súťaž pre pandémiu koronavírusu pozastavili predbežne do 30. apríla. V krajine evidovali do nedele 96.092 prípadov ochorenia COVID-19, po nákaze novým koronavírusom SARS-CoV-2 tam zomrelo 1444 ľudí.