Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Futbal

Hráči Turína si uctia obete tragédie Chapecoense v špeciálnych dresoch

Kvety a sviečky pred posterom s tímom brazílskych futbalistov. Mnoho hráčov zahynulo v pri páde lietadla v Kolumbii, 29.11.2016. Foto: TASR AP

Bežne hrávajú v bordových dresoch, proti Atalante však nastúpia v atypických zelených, aké nosia futbalisti brazílskeho tímu.

Turín 28. novembra (TASR) - Futbalisti FC Turín si v sobotňajšom zápase talianskej Serie A proti Atalante Bergamo oblečú špeciálne dresy, ktorými si uctia obete leteckej tragédie brazílskeho klubu Chapecoense. Udeje sa tak rok po nešťastí, pri ktorom zahynul takmer celý tím Chapecoense.

Hráči Turína bežne hrávajú v bordových dresoch, proti Atalante však nastúpia v atypických zelených, aké nosia futbalisti brazílskeho tímu. Taliansky klub tým splnil sľub, ktorý dal jeho prezident Urbano Cairo šéfovi Chapecoense De Nes Filhovi. Informovala o tom agentúra AP.

Pád lietadla s výpravou Chapecoense pred finále Copa Sudamericana si 28. novembra minulého roka vyžiadal 71 obetí, medzi ktorými bolo 19 hráčov a aj tréner Caio Junior. FC Turín zažil podobnú tragédiu v roku 1949. Lietadlo s výpravou talianskeho klubu vtedy narazilo do baziliky Superga, na palube zhorelo všetkých 31 ľudí vrátane 18 hráčov slávneho tímu "Grande Torino", ktorý predtým získal päť ligových titulov v rade.