Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Ibrahimovič je po návrate hrdinom, hráči AC neprehrali už 20 zápasov

Na archívnej snímke švédsky útočník Milána Zlatan Ibrahimovič. Foto: TASR/AP

AC Miláno nestratilo v úvodných štyroch ligových zápasoch ani bod a ma skóre 9:1.

Rím 18. októbra (TASR) - Zlatan Ibrahimovič bol ústrednou postavou milánskeho derby, v ktorom futbalisti AC zdolali v sobotu Inter 2:1 a dostali sa na čelo tabuľky najvyššej talianskej súťaže. Švédsky kanonier strelil oba góly "rossoneri" a skvelým spôsobom sa vrátil na trávniky po tom, ako mal pred necelým mesiacom pozitívny test na nový koronavírus.

Tridsaťdeväťročný útočník udrel dvakrát v úvodnej štvrťhodine zápasu. V 13. minúte vybojoval jedenástku, ktorú síce nepremenil, ale z následnej dorážky prekonal Samira Handanoviča. O tri minúty neskôr zvýšil na 2:0, keď zblízka napol sieť po prízemnom centri Rafaela Leaoa a tešil sa zo štvrtého gólu v sezóne. Inter mal zhruba pred tisíckou divákov na San Sire viacero dobrých šancí, no premenil len jednu. V 28. minúte znížil Belgičan Romelu Lukaku. "Mrzí nás dnešná prehra. Súper hral dobre, ale mal aj šťastie. Vypracovali sme si veľa šancí, škoda, že sme ich nepremenili. Chlapcom za výkon a bojovnosť nemám čo vyčítať," povedal tréner Interu Antonio Conte pre Sky Sport Italia. V drese domácich absentoval slovenský reprezentačný stopér Milan Škriniar, ktorý je po pozitívnom teste na koronavírus v karanténe.

AC Miláno nestratilo v úvodných štyroch ligových zápasoch ani bod a ma skóre 9:1. Celkovo natiahli "červeno-čierni" sériu bez prehry vo všetkých súťažiach na 20 zápasov. "Dnešný výsledok na priebehu sezóny nič zásadné nezmení, ale máme samozrejme radosť. Hrali sme rozumne a zodpovedne a odolali sme ich tlaku. Pred nami je však ešte dlhá cesta," uviedol podľa agentúry DPA tréner AC Stefano Pioli. Futbalisti AC nezískali žiadnu veľkú trofej od roku 2011 a radi by to v tejto sezóne zmenili.

Ibrahimovič ukončil karanténu 9. októbra a v závere zápasu už bol unavený. "Pýtal sa dole, ale ja som ho nepočúval, čo ho nahnevalo. Zvyčajne sa hnevá vtedy, keď ho striedam," pousmial sa Pioli: "Je to šampión a jeho pomoc pre náš tím je ťažko nahraditeľná." Oba tímy čakajú v priebehu týždňa pohárové povinnosti. Inter sa v stredu predstaví v Lige majstrov proti Mönchengladbachu, AC nastúpi o deň neskôr v Európskej lige na pôde Celticu Glasgow.

V ďalšom šlágri 4. kola vyhral Neapol nad Atalantou Bergamo vysoko 4:1. Domáci strelili všetky štyri góly v prvom polčase, prvé tri zásahy dali v priebehu siedmich minút. Dvakrát sa presadil mexický útočník Hirving Lozano. "Nečakal som takéto víťazstvo, pretože Atalanta je tím, ktorý môže vyhrať ligu. Boli sme dobre pripravení, hráči podali skvelý výkon," chválil svoj tím tréner Neapola Gennaro Gattuso. Z víťazstva sa tešil aj slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka, ktorý sa na ihrisko dostal v 75. minúte už za stavu 4:1. Neapol je tretí o bod za Atalantou, ktorá prehrala prvýkrát v sezóne.

Majstrovský Juventus bez Cristiana Ronalda, ktorý je v karanténe, len remizoval na ihrisku nováčika Crotone 1:1. Domáci išli do vedenia po premenenej jedenástke nigérijského útočníka Simyho, ešte v prvom polčase vyrovnal Alvaro Morata po centri Federica Chiesu, ktorý však nemal úspešný debut v drese Juve, pretože po hodine hry videl za faul červenú kartu. "Zebry" mohli vyhrať aj s desiatimi hráčmi, ale Morata trafil len žrď a radosť z druhého gólu mu po analýze VAR zmaril ofsajd. Crotone získalo prvý bod v sezóne, Juventus má bilanciu dve výhry a dve remízy.

Lazio bez suspendovaného kanoniera Cira Immobileho prehrali v Janove s domácou Sampdoriou hladko 0:3. Za hostí nastúpil v 59. minúte slovenský stopér Denis Vavro.