Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

V juhokórejskej nominácii je aj sedemnásť legionárov

Park Chu-young Foto: TASR/AP

Oporou kórejskej ofenzívy by mal byť útočník Arsenalu Londýn Park Chu-young, ktorý bol na hosťovaní v druholigovom FC Watforde.

Soul 8. mája (TASR) - Tréner juhokórejskej futbalovej reprezentácie Hong Myung-bo oznámil 23-člennú nomináciu hráčov, ktorí sa zúčastnia pred MS 2014 na príprave v Národnom tréningovom centre v Paju severne od Soulu.

V reprezentačnom výbere sa objavilo niekoľko nečakaných mien, ale aj sedemnásť futbalistov pôsobiacich v zahraničí.

Jediným hráčom, ktorý kazí vekový priemer mužstva, je 32-ročný Kwak Tae-hwi. Ostatní majú pod 30 rokov. Oporou kórejskej ofenzívy by mal byť útočník Arsenalu Londýn Park Chu-young, ktorý bol na hosťovaní v druholigovom FC Watforde.

V národnom tíme nechýbajú ani legionár Bayeru Leverkusen Son Heung-min, ktorý dal 21 gólov v posledných dvoch bundesligových sezónach, či Kim Bo-kyung z Cardiff City, Lee Chung-yong z Boltonu Wanderers a stredopoliar Ki Sung-yueng, ktorého v tomto ročníku Swansea City zapožičala do AFC Sunderland.

Kórejská republika sa na finálovom turnaji MS 2014 stretne v základnej H-skupina stretne s Alžírskom, Belgickom a Ruskom. Juhokórejski reprezentanti sa prebojovali na ôsmy svetový šampionát v rade.


Nominácia Kórejskej republiky (23 hráčov):

Brankári: Jung Sung-ryeong (Suwon Bluewings), Kim Seung-gyu (Ulsan Horang-i), Lee Bom-young (Busan I'Park)

Obrancovia: Kim Jin-soo (Albirex Niigata), Yun Suk-young (Queen's Park Rangers), Kim Young-kwon (Kuang-čou Evergrande), Hwang Seok-ho (Sanfrecce Hirošima), Hong Jeong-ho (FC Augsburg), Kwak Tae-hwi (Al Hilal), Lee Yong (Ulsan Horang-i), Kim Chang-soo (Kašiwa Reysol)

Stredopoliari: Ki Seung-yeung (AFC Sunderland), Ha Dae-sung (Peking Guoan), Han Kook-young (Kašiwa Reysol), Park Jung-woo (Kuang-čou R&F), Son Heung-min (Bayer Leverkusen), Kim Bo-kyoung (Cardiff City), Lee Chung-yong (Bolton Wanderers), Ji Dong-won (FC Augusburg)

Útočníci: Koo Ja-cheol (1. FSV Mainz), Lee Keun-ho (Sangju Sangmu), Park Chu-young (Arsenal Londýn), Kim Shin-wook (Ulsan Horang-i)