Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Jedenástka sezóny - Najlepším hráčom Weiss ml., objavom Kadák

Na snímke najlepšia jedenástka sezóny zľava Philip Azango, Martin Regáli, Jakub Kadák, Vladimír Weiss, Matej Madleňák, Martin Škrtel, Lukáš Fabiš a Dominik Takáč počas slávnostného vyhlásenia ankety Jedenástka sezóny Fortuna ligy v Bratislave 22. mája 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Cenu fanúšika s podtitulom Osobnosť Fortuna ligy získal Škrtel, ktorý ukončil po sezóne kariéru.

Bratislava 22. mája (TASR) - V Jedenástke sezóny Fortuna ligy 2021/2022 má najviac futbalistov, štyroch, majstrovský ŠK Slovan Bratislava. Hráčom sezóny je Vladimír Weiss ml., trénerom Vladimír Weiss st. (obaja Slovan). Ocenených oznámili na nedeľňajšom slávnostnom vyhlasovaní v Bratislave.

Všetci hráči v Jedenástke sezóny zažívajú v ankete premiéru. Ani jeden hráč svoju pozíciu z predchádzajúceho ročníka neobhájil. V bránke je trnavský Dominik Takáč s osemnástimi vychytanými nulami v sezóne. Na krajoch obrany sú Ružomberčania Lukáš Fabiš a Matej Madleňák. V strede defenzívnych radov sú trnavský Martin Škrtel a Guram Kašia zo Slovana Bratislava. V strede poľa kraľujú slovanisti Džaba Kankava a Ibrahim Rabiu, na pravej strane je Trenčan Philip Azango, na druhom krídle Vladimír Weiss ml. Pod hrotom má miesto v zostave 21-ročný Trenčan Jakub Kadák a v útoku figuruje Martin Regáli z vicemajstrovského Ružomberka.

Najlepším strelcom je s trinástimi gólmi Kadák, ten istý hráč sa zároveň stal Objavom sezóny. Cenu fanúšika s podtitulom Osobnosť Fortuna ligy získal Škrtel, ktorý ukončil po sezóne kariéru. Táto cena sa udeľovala po prvý raz. Fanúšikovia hlasovali na webstránke za jedného z piatich hráčov. Škrtel získal vyše 63 percent hlasov. Na druhom mieste skončil Ivan Krajčírik z Ružomberka.

Na snímke najlepsí hráč sezóny Vladimír Weiss počas slávnostného vyhlásenia ankety Jedenástka sezóny Fortuna ligy v Bratislave 22. mája 2022.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


Najlepším hlavným rozhodcom sa stal Ivan Kružliak, najlepším asistentom rozhodcu je Branislav Hancko. Cenu fair play pre najslušnejšie mužstvo získal nováčik MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Na galavečere sa udeľovali aj špeciálne ocenenia. Tie si odniesli Tomáš Ďubek z FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble za najvyšší počet zápasov odohraných v lige a Igor Žofčák z MFK Zemplín Michalovce ako najstarší hráč, ktorý skóroval v histórii najvyššej slovenskej súťaže (39 rokov a 20 dní).

V ankete hlasovali hlavní tréneri účastníkov Fortuna ligy, prezident Únie ligových klubov, zástupcovia Slovenského futbalového zväzu (tréner reprezentácie SR "A", tréner SR "21", technický riaditeľ a zástupca trénerov vo Výkonnom výbore), prezident Únie futbalových trénerov Slovenska a predstavitelia médií. O najlepších arbitroch rozhodovali svojimi hlasmi aj pozorovatelia rozhodcov SFZ v spolupráci s Asociáciou rozhodcov SFZ.

Po štvrtý raz vyhlásili aj Jedenástku talentov, ktorá vznikla na základe oficiálnych zápasových štatistík. Dostať sa do nej mohli hráči, ktorí v aktuálnom cykle môžu reprezentovať svoju krajinu v kategórii do 21 rokov.

Na snímke objav sezóny a najlepší strelec Jakub Kadák počas slávnostného vyhlásenia ankety Jedenástka sezóny Fortuna ligy v Bratislave 22. mája 2022.
Foto: TASR - Jaroslav Novák


JEDENÁSTKA SEZÓNY FL:



brankár: Dominik Takáč (Trnava) - 16 hlasov

pravý obranca: Lukáš Fabiš (Ružomberok) - 11 hlasov

stredný obranca: Guram Kašia (Slovan) - 14 hlasov

stredný obrnaca: Martin Škrtel (Trnava) - 21 hlasov

ľavý obranca: Matej Madleňák (Ružomberok) - 9 hlasov

pravý stredopoliar: Philip Azango (Trenčín) - 6 hlasov

stredný stredopoliar: Ibrahim Rabiu (Slovan) - 17 hlasov

stredný stredopoliar: Džaba Kankava (Slovan) - 11 hlasov

ľavý stredopoliar: Vladimír Weiss ml. (Slovan) - 26 hlasov

ofenzívny stredopoliar: Jakub Kadák (Trenčín) - 23 hlasov

útočník: Martin Regáli (Ružomberok) 18 hlasov



VÝSLEDKY HLASOVANIA:

Najlepší tréner:

1. Vladimír Weiss st. (Slovan) - 15 hlasov

2. Peter Struhár (Ružomberok) - 7 hlasov

3. Michal Gašparík (Trnava) - 3 hlasy



Najlepší hráč:

1. Vladimír Weiss ml. (Slovan) - 21 hlasov

2. Jakub Kadák (Trenčín) - 2 hlasy

3. Martin Regáli, Martin Škrtel, Dominik Takáč - 1 hlas



Objav sezóny:

1. Jakub Kadák (Trenčín) - 8 hlasov

2. Sebastian Kóša (Trnava)

3. Martin Boďa (Ružomberok) - 3 hlasy



Hlavný rozhodca:

1. Ivan Kružliak - 24 hlasov

2. Peter Královič - 11 hlasov

3. Peter Ziemba - 11 hlasov



Asistent rozhodcu:

1. Branislav Hancko - 16 hlasov

2. Ján Pozor - 12 hlasov

3. Daniel Polaček - 10 hlasov



Cena fanúšika:

1. Martin Škrtel (Trnava) - 63,6% hlasov

2. Ivan Krajčírik (Ružomberok) - 13,26% hlasov

3. Igor Žofčák (Michalovce) - 11,24%

4. Jakub Kadák (Trenčín) - 6,95% hlasov

5. Vladimír Weiss ml. (Slovan) - 4,94% hlasov



Jedenástka talentov FL:

brankár: Ivan Krajčírik (Ružomberok)

obrancovia: Alejandro Mendez (Michalovce), Sebastián Kóša (Spartak), Roko Jureškin (Sereď)

stredopoliari: Alexandros Kyziridis (Zlaté Moravce), Filip Lichý (Slovan/Ružomberok), Matúš Begala (Michalovce), Samuel Lavrinčík (Trenčín), Yusuf Bamidele (Trnava)

ofenzívny stredopoliar: Jakub Kadák (Trenčín)

útočník: Tomáš Bobček (Ružomberok)



PREHĽAD OCENENÝCH:

Najlepší tréner: Vladimír Weiss st. (Slovan)

Najlepší hráč: Vladimír Weiss ml. (Slovan)

Objav sezóny: Jakub Kadák (Trenčín)

Najlepší strelec: Jakub Kadák (Trenčín)

Najlepší hlavný rozhodca: Ivan Kružliak

Najlepší asistent rozhodcu: Branislav Hancko

Cena fanúšika, Osobnosť Fortuna ligy: Martin Škrtel (Trnava)

Cena fair play: MFK Tatran Liptovský Mikuláš



ŠPECIÁLNE OCENENIA:

Najstarší strelec: Igor Žofčák (Michalovce)

Najviac zápasov: Tomáš Ďubek (Zlaté Moravce)

Poďakovanie: Martin Škrtel (Trnava)



ZAUJÍMAVOSTI:

- Najviac zástupcov v Jedenástke sezóny má aktuálny majster ŠK Slovan Bratislava – štyroch hráčov, vlani mal šesť futbalistov.

- Ružomberok má troch futbalistov, čo je najviac za uplynulé roky, na druhom mieste skončil aj tréner Ružomberka Peter Struhár.

- Ani jeden z minuloročných víťazov v zostave nefiguruje, Jedenástka sezóny má úplne nové zloženie, všetci futbalisti sú v nej po prvý raz.

- Najviac hlasov spomedzi všetkých ocenených získal Vladimír Weiss ml., ktorému dalo hlas 26 osobností, teda všetci, ktorí vyplnili anketový lístok.

- V Jedenástke majú zastúpenie štyri kluby, čo je rovnaký počet ako vlani.

- Po prvý raz získal ocenenie v kategórii Objav roka hráč Trenčína, vlani dostal ocenenie David Hrnčár z FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble a tri ročníky predtým Žilinčania (Róbert Boženík, Samuel Mráz a Ján Bernát).

- Po prvý raz sa vyhlasovala aj Cena fanúšika s podtitulom Osobnosť Fortuna ligy. Cenu získal Martin Škrtel, ktorý vo fanúšikovskom hlasovaní získal 63,6 percenta všetkých hlasov. Celkovo mohli fanúšikovia hlasovať za päť vybraných osobností z piatich klubov. Na druhom mieste skončil Ivan Krajčírik z Ružomberka
.