Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Juventus sa dočkal prvej výhry, Allegri: Potrebovali sme sa chytiť

Na archívnej snímke Massimiliano Allegri. Tréner Juventus Turín. Foto: TASR/AP

Jeho kritické slová po víkendovej domácej remíze 1:1 s AC Miláno padli na úrodnú pôdu.

Rím 23. septembra (TASR) - Až v piatom zápase nového ročníka talianskej Serie A sa futbalisti Juventusu Turín potešili z víťazstva. Ich tréner Massimiliano Allegri mal po dlhom čase konečne dôvod na spokojnosť, vďaka triumfu 3:2 na pôde nováčika súťaže Spezie Calcio vyplával jeho tím zo zostupových vôd.

Víťazstvo "Starej dámy" v Ligúrii sa však nerodilo ľahko. Domáci sa krátko po prestávke ujali vedenia 2:1, no favorit napokon otočil skóre. K obratu zavelil Federico Chiesa a v 72. minúte strelil víťazný gól Matthijs de Ligt. "Našťastie sme dokázali vyhrať zápas, ktorý bol pre nás z psychologického hľadiska veľmi dôležitý. Po nevydarenom vstupe do sezóny sme sa potrebovali chytiť výsledkovo i herne, čo sa nám podarilo. S výkonom mužstva som spokojný, no stále vidím v našej hre veľké rezervy. Máme hráčov, ktorí vedia a musia hrať lepšie. Najmä v ofenzíve sa mi žiadala presnejšia finálna prihrávka a ani streľba nebola stopercentná. Každý z nás musí vystúpiť komfortnej zóny. Futbal je o bolesti, utrpení a zdolávaní prekážok," poznamenal Allegri.

Jeho kritické slová po víkendovej domácej remíze 1:1 s AC Miláno padli na úrodnú pôdu. Juventus má za sebou jeden z najhorších vstupov do sezóny, keď sa mu len štvrtýkrát v klubovej histórii stalo, že nevyhral ani jeden z úvodných štyroch zápasov. Kouč Juventusu verí, že stredajší trojbodový úlovok naštartuje jeho tím. "Nesmieme sa pozerať na tabuľku. Momentálne sme dole, ale toto mužstvo má potenciál hrať o najvyššie priečky. Nemohli sme predsa zabudnúť hrať futbal. Potrebujeme zvládnuť najbližší domáci zápas so Sampdoriou a začať zbierať body," dodal Allegri.

Jeho náprotivok Thiago Motta bol hrdý na svojich hráčov. "Za stavu 2:1 sme mohli pridať tretí gól. Napokon všetko bolo inak, súper vyrovnal a krátko nato strelil víťazný gól. Na chlapcoch som v šatni videl obrovské sklamanie. Cítili, že mohli Juventus obrať o body. No podľa mňa sa nemajú za čo hanbiť a môžu mať hlavy hore," poznamenal pre DAZN kormidelník nováčika, na ktorého lavičke sedel prvýkrát od prestupu zo Slovana Bratislava slovenský reprezentačný útočník David Strelec. Po 5. kole Serie A patrí Spezii sedemnásta priečka v tabuľke so ziskom štyroch bodov, Juventus s piatimi je trinásty.