Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Juventus sa rozlúčil s Chiellinim, Lazio bude hrať Európsku ligu

Giorgio Chiellini z Juventusu Turín hlavičkuje loptu. Foto: TASR/AP

Laziu patrí 5. priečka s náskokom štyroch bodov pred siedmou Fiorentinou a s mankom siedmich bodov na Juventus.

Turín 17. mája (TASR) - Záverečný domáci duel futbalistov Juventusu Turín v sezóne 2021/2022 Serie A sa niesol v znamení rozlúčky s kapitánom Giorgiom Chiellinim. Už s istotou štvrté mužstvo súťaže remizovalo v predposlednom 37. kole v pondelok s Laziom Rím 2:2.

Tridsaťsedemročný Chiellini oznámil pred týždňom v stredu po neúspešnom finále Talianskeho pohára, že v tíme "starej dámy" skončí. Oporou zadných radov tímu bol 18 rokov a získal deväť majstrovských titulov. "Bol to deň plný emócií. Stále si myslím, že dokážem hrať futbal na vysokej úrovni. V tejto chvíli neviem, čo bude ďalej. Musím si to premyslieť. Nie je to rozhodnutie, ktoré sa dá urobiť za jeden deň," povedal podľa agentúry AFP Chiellini, s ktorým sa diváci rozlúčili mohutným skandovaním "jediný kapitán". Po sezóne odíde z klubu aj argentínsky útočník Paulo Dybala, ktorý v ňom pôsobil sedem rokov.

Laziu patrí 5. priečka s náskokom štyroch bodov pred siedmou Fiorentinou a s mankom siedmich bodov na Juventus. V nasledujúcom ročníku bude definitívne hrať Európsku ligu. "V budúcej sezóne si chceme zaistiť účasť v Lige majstrov. Preto budeme potrebovať niekoľko nových hráčov," vyhlásil autor vyrovnávajúceho gólu na 2:2 Sergej Milinkovič-Savič, ktorého médiá spájajú s odchodom z Lazia.

V záverečnom 38. kole Serie A bude pútať pozornosť predovšetkým boj o titul. AC Miláno má dvojbodový náskok pred mestským rivalom Interom a v nedeľu nastúpi na pôde Sassuola. Inter privíta Sampdoriu Janov, ktorá už má istotu záchrany. AS Rím sa pokúsi udržať si jednobodový náskok pred Fiorentinou a Atalantou Bergamo a získať miestenku do Európskej ligy. O poslednom zostupujúcom sa rozhodne medzi dvojicou Salernitana a Cagliari.