Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

Sarri skončil na lavičke Juventusu Turín

Maurizio Sarri, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Z talianskych médií presiakli informácie, že jeho nástupcom by sa mal stať bývalý kormidelník Tottenhamu Mauricio Pochettino, ktorý je momentálne na voľnej nohe.

Rím 8. augusta (TASR) - Maurizio Sarri už nie je tréner talianskeho futbalového klubu Juventusu Turín. Vedenie úradujúceho šampióna Serie A s ním ukončilo spoluprácu na druhý deň po vypadnutí v osemfinále Ligy majstrov 2019/2020 s Olympiqueom Lyon.

Šesťdesiatjedenročný Sarri viedol Juventus po príchode z londýnskej Chelsea iba necelých 14 mesiacov. Osudným sa mu stalo vypadnutie z Ligy majstrov. Po prehre 0:1 v Lyone jeho tím zdolal francúzskeho súpera v osemfinálovej odvete 2:1, inkasovaný gól na domácej pôde ho však stál postup na finálový turnaj v Lisabone. Okrem toho "stará dáma" neuspela vo finále Talianskeho pohára a prehrala aj v zápase o taliansky Superpohár.

"Maurizio Sarri bol uvoľnený z postu trénera prvého tímu. Vedenie klubu sa mu chce poďakovať za odvedenú prácu a za to, že napísal novú kapitolu v dejinách Juventusu ziskom deviateho titulu za sebou," uviedol 36-násobný taliansky majster v oficiálnom komuniké.

Z talianskych médií presiakli informácie, že jeho nástupcom by sa mal stať bývalý kormidelník Tottenhamu Mauricio Pochettino, ktorý je momentálne na voľnej nohe. Denník La Gazzetta dello Sport spomína aj mená Zinedina Zidana (Real Madrid), Simoneho Inzaghiho (Lazio Rím) a Roberta Manciniho, ktorý vedie národný tím Talianska.