Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Futbal

Keresteš prestúpil z Brna do FK Mladá Boleslav

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Boleslav obsadila v uplynulej sezóne 4. priečku a vybojovala si účasť v predkole Európskej ligy.

Mladá Boleslav 2. júna (TASR) - Slovenský futbalový obranca Miroslav Keresteš prestúpil v rámci najvyššej českej Synot ligy zo Zbrojovky Brno do tímu FK Mladá Boleslav. S novým zamestnávateľom podpísal kontrakt do konca roku 2018.

Dvadsaťšesťročný zadák odštartoval profesionálnu kariéru v 1. FC Tatran Prešov (2005-08), potom pôsobil v FC Pivovar Šariš Veľký Šariš (2009-11), FC Lokomotíva Košice (2011-12), FK Slavia Orlová Lutyně (2013), SFC Opava (2013) a od roku 2014 v Brne.

"Teší ma, že som sa presadil v prvej českej lige a užívam si každý zápas. Ďakujem Brnu za poskytnutú šancu a do Boleslavi sa teším s vidinou, že sa kvalitatívne posuniem ďalej v tíme, ktorý hrá pravidelne v popredí ligy a zúčastňuje sa európskych pohárov," povedal pre oficiálnu stránku klubu Keresteš. Boleslav obsadila v uplynulej sezóne 4. priečku a vybojovala si účasť v predkole Európskej ligy.

"Som veľmi rád, že sa tento transfer, na ktorom sme pracovali dlhšiu dobu, podaril. Ďakujem Václavovi Bartoňkovi, majiteľovi Zbrojovky, za konštruktívne rokovanie. Miroslava Keresteša si vytipoval tréner Karel Jarolím a dosť o tohto hráča stál. Verím, že sa stane pevným článkom mužstva," povedal prezident klubu Josef Dufek.