Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Klopp o chaose: Rodiny hráčov mali problém dostať sa na štadión

Na snímke fanúšikovia Liverpoolu ukazujú lístky a čakajú na vstup na štadión pred finálovým zápasom Ligy majstrov FC Liverpool - Real Madrid 28. mája 2022 na štadióne Stade de France v Paríži. Foto: TASR/AP

Finálový zápas sa začal pre problémy s fanúšikmi s viac ako polhodinovým oneskorením. Európska futbalová únia (UEFA) krátko pred výkopom posunula úvodný hvizd "z bezpečnostných dôvodov".

Paríž 29. mája (TASR) - Tréner futbalistov FC Liverpool Jürgen Klopp po prehre v sobotnom finále Ligy majstrov s Realom Madrid (0:1) uviedol, že chaotické scény pred začiatkom duelu na parížskom Stade de France sa dotkli aj rodín hráčov.

"Zatiaľ som nestihol hovoriť s mojou rodinou," povedal Klopp na pozápasovej tlačovej konferencii. "Viem však, že niektoré z rodín (hráčov) mali skutočné problémy dostať sa na štadión. Počul som nejaké veci, ktoré neboli dobré. Viem, že sa bude vyšetrovať, čo sa tam stalo. Bola to nepríjemná situácia, viac o tom zatiaľ neviem," citovala nemeckého kormidelníka agentúra AFP.

Finálový zápas sa začal pre problémy s fanúšikmi s viac ako polhodinovým oneskorením. Európska futbalová únia (UEFA) krátko pred výkopom posunula úvodný hvizd "z bezpečnostných dôvodov". Množstvo fanúšikov Liverpoolu sa totiž nedostalo včas na svoje miesta na tribúnach. Pred bránami vznikol chaos pri vstupe do priestorov arény, agentúra AP informovala o pokusoch množstva anglických priaznivcov dostať sa na štadión aj bez vstupeniek. Ďalší použili pri turniketoch falošné lístky a zablokovali ich. Zasahovať musela francúzska polícia, použila pritom aj slzotvorný plyn.

Real zdolal Liverpool 1:0 gólom Viniciusa Juniora z 59. minúty a najcennejšiu klubovú trofej na starom kontinente získal rekordný štrnástykrát v histórii.