Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Kluby z Krymu si v novej sezóne ruskú ligu ešte nezahrajú

Krymské kluby odohrali minulú sezónu v ukrajinskej lige a po februárovej anexii celého polostrova Ruskom dúfali, že nový ročník začnú v ruskej lige.

Moskva 7. júna (TASR) - Futbalové kluby z Krymu nebudú hrať ešte v sezóne 2014/2015 v ruskej najvyššej súťaži. Rozhodli o tom predstavitelia Ruského futbalového zväzu, ktorí odložili sobotňajšie hlasovanie o pridružení krymských klubov. Informovala agentúra AP.

Krymské kluby odohrali minulú sezónu v ukrajinskej lige a po februárovej anexii celého polostrova Ruskom dúfali, že nový ročník začnú v ruskej lige. Lenže ruský zväz vyhovel požiadavke Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a Európskej futbalovej únie (UEFA) a voľby odložil.

"Neexistuje žiadna šanca, aby sa krymské kluby pričlenili k ruskej lige do jej začiatku," uviedol čestný prezident národného zväzu a bývalý viceprezident FIFA Vjačeslav Koloskov. Koloskov však dúfa, že celá záležitosť sa vyrieši do konca tohto kalendárneho roka a situácia okolo krymských klubov neohrozí organizovanie MS 2018 v Rusku.