Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 9. marec 2026Meniny má Františka
< sekcia Futbal

Komárno triumfovalo Ružomberok 3:0 v 1. kole skupiny o udržanie sa

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Diana Semanová

Domáci sa ujali vedenia v 4. minúte po exportnej strele Borisa Drugu spoza šestnástky.

Komárno 8. marca (TASR) - Futbalisti KFC Komárno zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí 1. kola nadstavbovej časti Niké ligy v skupine o udržanie sa nad MFK Ružomberok 3:0. Vďaka zisku troch bodov sa v tabuľke posunuli na ôsme miesto.

Domáci sa ujali vedenia v 4. minúte po exportnej strele Borisa Drugu spoza šestnástky. V 76. minúte pridal poistku striedajúci Zyen Jones a v závere nadstaveného času spečatil triumf Komárna Elvis Mashike.

Niké liga - 1. kolo nadstavbovej časti

skupina o udržanie sa:

KFC Komárno - MFK Ružomberok 3:0 (1:0)

Góly: 4. Druga, 76. Jones, 90.+3 Mashike. Rozhodovali: Dohál – Pacák, Kmec, ŽK: Mustafič, Jones - Múdry

Komárno: Dlubáč – Šmehyl, Špiriak, Šimko, Rudzan – Kiss (73. Jones), Mustafič (90.+1 Szűcs) – Ganbold (73. Gamboš), Ožvolda, Druga (61. Tamás) – Boďa (46. Mashike)

Ružomberok: Húska – Luterán, Král, Mojžiš, Mašek – Chobot (65. Šašinka), Murgaš (46. Bačík), Múdry, Selecký (46. Tučný) – Jackuliak, Hladík

hlasy po zápase /zdroj: KFC Komárno/:

Mikuláš Radványi, tréner Komárna: „V porovnaní s minulým zápasom som urobil päť zmien a určite sme boli dnes agresívnejší, aktívnejší. Mali sme dobrý pressing a vo štvrtej minúte sme strelili úvodný gól. Okolo 20. minúty súper hru vyrovnal, mal tam dve veľké šance, pri ktorých nás podržal brankár Dlubáč. Do druhého polčasu som vymenil hrotového útočníka a posleal na ihrisko Mashikeho. Cez týždeň som s ním hovoril a povedal som mu, že dáva góly vtedy, keď príde ako striedajúci hráč. Som rád, že dnes to potvrdil, vsietil tretí gól a prihral na druhý.“

Jaroslav Köstl, tréner Ružomberka: „Je to obrovské sklamanie. Povedali sme si nejaké veci v kabíne, no tam to aj zostalo, beriem to na seba. Komárnu gratulujem k zaslúženému víťazstvu, na ihrisku bolo lepším tímom. V prvom polčase sme si vypracovali dve šance, no ani jednu sme nevyužili.“