Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Košičania v príprave bez Haskiča, má zlomenú očnicu a jarmovú kosť

Košičania sa budú v úvode pripravovať v domácich podmienkach, následne od 1. júla absolvujú herné sústredenie v rakúskom Windischgarstene.

Košice 13. júna (TASR) - Futbalisti MFK Košice sa budú musieť v príprave na nový ročník Fortuna ligy 2014/2015 zaobísť bez útočníka Nermina Haskiča. Ten na piatkovom tréningu utrpel nepríjemnú zlomeninu dolného okraja očnice na tvári a predpokladaná doba liečenia je 5-6 týždňov.

Bosniansky útočník si privodil zranenie počas tréningového zápasu. Pri dlhej lopte došlo k vzdušnému hlavičkovému súboju medzi ním a brániacim spoluhráčom Ľubomírom Korijkovom. "Kým Korijkov vyšiel zo súboja bez väčších problémov, u Haskiča došlo na pravej polovici tváre k zlomenine dolného okraja očnice a jarmovej kosti. Privolaná sanitka ho previezla na stomatochirurgiu do Fakultnej nemocnice v Košiciach, kde sa v najbližšom čase podrobí osteosyntéze, čiže spojeniu zlomených častí kostí," cituje oficiálny web slová klubového lekára Jána Michalka.

Košičania sa budú v úvode pripravovať v domácich podmienkach, následne od 1. júla absolvujú herné sústredenie v rakúskom Windischgarstene. V novej sezóne sa ako víťaz Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2013/2014 predstavia aj v 2. kole Európskej ligy UEFA a v úvodnom kole FL nastúpia doma pri Dukle Banská Bystrica. Keďže Haskičova rekonvalescencia by mala trvať až 6 týždňov, nie je isté, či bude trénerovi Radoslavovi Látalovi od začiatku ročníka k dispozícii.