Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Kvaracchelija sa stal Hráčom roka v Serii A, Spalletti Trénerom roka

Tréner Luciano Spalletti, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Kvaracchelija prišiel pod Vezuv z gruzínskeho tímu Dinamo Batumi vlani v lete ako relatívne neznámy hráč.

Neapol 3. júna (TASR) - Gruzínsky futbalista Chviča Kvaracchelija sa stal Hráčom roka v talianskej Serii A. Krídelníkovi SSC Neapol odovzdajú individuálnu trofej pred záverečným duelom sezóny doma proti Sampdorii Janov. Po nedeľnom zápase si hráči Neapola taktiež preberú majstrovskú trofej a trénerovi SSC Lucianovi Spallettimu odovzdajú cenu pre Trénera roka.

Kvaracchelija prišiel pod Vezuv z gruzínskeho tímu Dinamo Batumi vlani v lete ako relatívne neznámy hráč. Dvadsaťdvaročný krídelník sa však okamžite zaradil medzi hlavné opory tímu a výrazne prispel k zisku prvého titulu v Serii A po 33 rokoch. Počas sezóny odohral v talianskej lige 33 zápasov, v ktorých strelil 12 gólov a pridal 10 asistencií. Od fanúšikov si vyslúžil prezývku "Kvaradona", narážajúc na jeho podobnosť s hviezdnym Argentínčanom Diegom Maradonom, ktorý doviedol SSC k jeho jediným dvom predchádzajúcim ligovým titulom.

"Vplyv Chviču Kvaraccheliju na ligu bol pôsobivý. Gratulujem Neapolu, že priviedol do Talianska taký talent, ktorý od prvých zápasov predvádzal svoj repertoár techniky, driblingu, osobnosti a kreativity. S 12 gólmi a 10 asistenciami bol Kvaracchelija jedným z popredných hráčov Azzurri, ktorí vyhrali scudetto a mnohým fanúšikom splnili krásny futbalový sen," uviedol podľa agentúry AP Luigi De Siervo, generálny riaditeľ Serie A. Z majstrovského titulu sa v drese "Partenopei" teší aj slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka.