Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Futbal

Leverkusen oslavuje double, v pohári triumfoval po 31 rokoch

Hráč Leverkusenu Granit Xhaka dvíha trofej po finálovom zápase Nemeckého pohára vo futbale medzi 1. FC Kaiserslautern a Bayer Leverkusen na Olympijskom štadióne v Berlíne v sobotu 25. mája 2024. Foto: TASR/AP

Leverkusen triumfoval v pohári druhýkrát v histórii, naposledy sa radoval z trofeje v roku 1993.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Berlín 25. mája (TASR) - Futbalisti Bayeru Leverkusen získali po titule v Bundeslige aj trofej za víťazstvo v Nemeckom pohári. "Farmaceuti" zvíťazili v sobotňajšom finálovom zápase v Berlíne nad druholigovým 1. FC Kaiserslautern 1:0 aj napriek tomu, že od záveru prvého polčasu dohrávali bez vylúčeného Odilona Kossounoua. Leverkusen triumfoval v pohári druhýkrát v histórii, naposledy sa radoval z trofeje v roku 1993.

Favorit stretnutia mal v priebehu prvého polčasu výraznú prevahu v držaní lopty. Využil to aj na otvárací presný zásah, keď sa v 16. minúte presadil peknou strelou spoza šestnástky švajčiarsky stredopoliar Granit Xhaka. Šampión najvyššej nemeckej súťaže si skomplikoval cestu za druhou trofejou v 44. minúte. Obranca Kossounou nepríjemne prišliapol nohu súpera a po druhej žltej karte v zápase skončil. Vyrovnanie mal na kopačke v závere prvého dejstva Tobias Raschl, ale jeho strela z vnútra pokutového územia mierila tesne vedľa žrde. Šancu pridať poistku mal v 75. minúte Jeremie Frimpong, ktorý obišiel brankára, ale jeho spätná prihrávka bola nepresná.
Brankár Kaiserslauternu Julian Krahl (vpravo) sa snaží zachrániť loptu počas finálového zápasu Nemeckého pohára vo futbale medzi 1. FC Kaiserslautern a Bayer Leverkusen na Olympijskom štadióne v Berlíne v sobotu 25. mája 2024.
Foto: TASR/AP

Prekvapivý finalista tak nevyužil možnosť zabezpečiť si senzačný postup do Európskej ligy. Leverkusen je šiesty nemecký tím v histórii, ktorý v jednej sezóne získal ligový titul a triumfoval aj v pohári.



Nemecký pohár - finále (Berlín):

1. FC Kaiserslautern - Bayer Leverkusen 0:1 (0:1)


Góly: 16. Xhaka. ČK: 44. Kossounou (Bayer) po 2. ŽK.