Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Lewandowského predstavili v Bayerne

Robert Lewandowski Foto: TASR/AP Photo

Poľský kanonier podpísal s nemeckým majstrom päťročný kontrakt ešte v januári, no sezónu dokončil v žlto-čiernom drese.

Mníchov 9. júla (TASR) - Poľský futbalista Robert Lewandowski verí, že s Bayernom Mníchov môže získať množstvo titulov a že bude napredovať.

Dvadsaťpäťročný útočník prišiel k Bavorom z konkurenčného bundesligového tímu Borussia Dortmund, v stredu absolvoval oficiálnu prezentáciu v novom pôsobisku. "V Borussii som bol štyri roky a vedel som, že je čas spraviť ďalší krok. Uvedomujem si, že každý nový hráč potrebuje nejaký čas, prechod do nového tímu snáď nebude trvať dlho a od prvého zápasu budem schopný dávať zo seba maximum," uviedol Lewandowski, ktorý v Dortmunde dvakrát vyhral nemeckú ligu a raz národný pohár. "Cítim sa dobre, mal som skvelú dovolenku a moje baterky sú zase plne nabité."

Poľský kanonier podpísal s nemeckým majstrom päťročný kontrakt ešte v januári, no sezónu dokončil v žlto-čiernom drese. "V Dortmunde podával vynikajúce výkony, aj keď sme už boli dohodnutí na prestupe. To je faktor, vďaka ktorému sa rodia šampióni," uviedol na adresu Lewandowského športový riaditeľ Bayernu Matthias Sammer.