Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Fortunaliga bude mať novú trofej, vyberú ju fanúšikovia

Z tlačovej konferencie Únie ligových klubov (ÚLK) o spoločnom projekte ÚLK, UFA Sports Slovakia a Slovenského futbalového zväzu "Cesta za trofejou Fortuna ligy" 21. októbra 2014 v Bratislave. Na snímke návrhy trofeje pre víťaza Fortunaligy od dizajnéra Michala Žáka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Fanúšikovia môžu odovzdať svoj hlas prostredníctvom internetu niektorému z piatich návrhov, ktorý sa im dizajnovo najviac páči.

Bratislava 21. októbra (TASR) - V spoločnom projekte Únie ligových klubov (ÚLK), UFA Sports Slovakia a Slovenského futbalového zväzu (SFZ) s názvom "Cesta za trofejou Fortuna ligy" rozhodnú hlasy futbalových fanúšikov o podobe novej trofeje určenej pre šampióna najvyššej domácej súťaže.

Fanúšikovia môžu odovzdať svoj hlas prostredníctvom internetu niektorému z piatich návrhov, ktorý sa im dizajnovo najviac páči. Názov nového pohára pre víťaza Fortuna ligy vzíde z kvinteta návrhov - Góóól, Tvár víťazstva, Dotyky majstrov, Cesty šampiónov a Esencia hry. Autorom návrhov trofejí, z ktorých každá má svoj špecifický príbeh a skicu, je dizajnér Michal Žák. Trofej bude pravdepodobne vyrobená z hliníka a suma za jej zhotovenie vrátane replík by sa mala pohybovať medzi 10 až 15-tisíc eurami. Hlasovanie na stránke www.cestazatrofejou.sk sa začalo v utorok a potrvá do 18. apríla. "Som veľmi rád, že po krátkom čase od zvolenia nového vedenia ÚLK, teda začiatkom júla, môžeme predstaviť nový projekt. Jeho cieľom je priblížiť futbal ľuďom a prilákať fanúšikov na štadióny," povedal na utorňajšej tlačovej konferencii prezident ÚLK Ivan Kozák.



Už pri príležitosti víkendového zápasu Fortuna ligy Spartak Myjava - MŠK Žilina odštartuje projekt prvou akciou v piatok 24. októbra od 14.00 h na Námestí M. R. Štefánika v Myjave. Postupne zavíta do všetkých fortunaligových dejísk. "Cesta za trofejou je cestou za fanúšikmi. Chceme ich zaktivizovať, aby sa stotožnili s Fortuna ligou a aby ju vnímali ako svoju súťaž. Pôjde po fortunaligových mestách a vždy 'zasiahneme' deň pred zápasom konkrétne mesto, v ktorom sa uskutoční podujatie určené pre rodiny s deťmi, ale aj ďalších futbalových fanúšikov. Háči domáceho klubu budú medzi sebou súťažiť o najlepšieho strelca, ďalšou atrakciou bude predvádzanie žonglérskeho umenia spolu s freestyleovými futbalistami. Myslím si, že návštevníkov čaká zaujímavý program," povedal výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák.