Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Futbal

Seedorfov debut skončil prehrou

Adil Rami (vľavo) z AC Milána a Diego Costa z Atletica Madrid v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov 19. februára 2014 v Miláne. Foto: TASR/AP

Futbalisti AC Miláno predviedli v stredu najlepší výkon v sezóne, no napriek tomu prehrali v osemfinále Ligy majstrov 2013/2014 s Atleticom Madrid 0:1.

Miláno 20. februára (TASR) - Futbalisti AC Miláno predviedli v stredu najlepší výkon v sezóne, no napriek tomu prehrali v osemfinále Ligy majstrov 2013/2014 s Atleticom Madrid 0:1. Na lavičke "rossoneri" absolvoval trénerskú premiéru v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži Clarence Seedorf.

Domáci tím a jediný zástupca Serie A v tejto fáze mal na San Sire v prvom polčase bližšie ku gólu. Najskôr strelu Kaka po štvrťhodine vytlačil brankár Thibaut Courtois na brvno a v 19. minúte hlavičku Andreu Poliho po centri Adela Taarabta belgický brankár vyrazil do žrde. Vyrovnaný zápas sa hral aj po zmene strán, ale v samotnom závere rozhodol o víťazovi Diego Costa, ktorý skóroval v 83. minúte hlavou po rohovom kope Gabiho.

"V prvom polčase sme hrali skutočne dobre, dvakrát sme nastrelili žrď. Vytvorili sme si veľa šancí, ale potom nám v závere dali gól," povedal kapitán Milána Kaka. "Mali sme dostatok príležitostí, ale nerád hovorím o športovej smole. Som optimista po tom, čo som videl v tejto sezóne. Tréner nám povedal, že sme hrali dobre a máme pamätať na to pozitívne v našom výkone. Sme len na začiatku zberu úrody práce nového trénera," dodal Brazílčan, ktorý bol v roku 2007 Svetovým futbalistom roka FIFA.

Sedemnásobný európsky šampión sa ešte stále snaží zaplniť diery po odchode top hráčov vrátane Thiaga Silvu a Zlatana Ibraimoviča. Navyše, Seedorf nemal v stredu z vynútených dôvodov hneď viacerých hráčov. Stephan El Shaarawy, Valter Birsa, Robinho, Bryan Cristante a Cristian Zapata boli všetci zranení, kým Sulley Muntari a kapitán Riccardo Montolivo si odpykávali trest.



Výsledok je hanba

Mario Balotelli (vľavo) z AC Milána v rozhovore s trénerom Clarencom Seedorfom v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov proti Atleticu Madrid 19. februára 2014 v Miláne.
Foto: TASR/AP Photo
"Samotný výsledok je hanba, ale predviedli sme niekoľko pozitívnych vecí," povedal Seedorf, ktorý nahradil v januári odvolaného trénera Massimiliana Allegriho. "Videl som kvalitný dribling, strely na bránu a tímového ducha. Hrali sme skutočne dobre v prvom dejstve, ale v druhom polčase nám trochu chýbali fyzické sily. V posledných 20 minútach sme boli vybití, pretože sme doplatili na našu prílišnú aktivitu v úvode zápasu. Také veci sa však vo futbale stávajú. Vieme, že v Madride to bude odlišný zápas, ktorý bude veľmi dôležitý," dodal bývalý holandský reprezentant.

Atletico Madrid, ktoré má v španielskej Primera division po 24 ligových kolách 60 bodov spoločne s FC Barcelona a Realom Madrid, si pred osemfinálovou odvetou LM (11. marca) vytvorilo dobrú východiskovú pozíciu. "Vedeli sme, že budú najmä v prvom polčase aktívni. Začali sme síce lepšie, ale Miláno nám potom spôsobovalo problémy a my sme zbytočne strácali lopty. Nevytvorili sme si síce veľa gólových príležitostí, ale rozhodujúce je konečné skóre a to hovorí našťastie v náš prospech," poznamenal tréner Atletica Diego Simeone.

"Každý dobre vie, že o postupujúcom do štvrťfinále môže rozhodnúť malá chyba. My však dobre vieme, čo si môžeme dovoliť a čo nie. V tom je sila tohto mužstva v posledných dvoch rokoch, takže vieme, na čom môžeme stavať."