Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

V utorňajších zápasoch Ligy majstrov padlo rekordných 40 gólov

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

O polovicu z nich sa postarali hráči Bayernu Mníchov, Šachtaru Doneck a FC Chelsea.

Londýn 22. októbra (TASR) - V ôsmich utorňajších zápasoch futbalovej Ligy majstrov padlo rekordných 40 gólov.

O polovicu z nich sa postarali hráči Bayernu Mníchov, Šachtaru Doneck a FC Chelsea.

Šachtar sa stal v stretnutí na pôde BATE Borisov (7:0) prvým tímom, ktorý v prvom polčase "nasúkal" svojmu súperovi šesť gólov, Brazílčan Luis Adriano prvým hráčom so štyrmi presnými zásahmi v úvodnom dejstve. Po zmene strán pridal piaty a vyrovnal tak rekordný zápis Argentínčana Lionela Messiho.

Informovala o tom agentúra Reuters.

Messi sa blíži k Raulovi, Ajaxu dal už 69. gól v súťaži

Argentínsky futbalista Lionel Messi sa priblížil k streleckému rekordu v Lige majstrov. V utorňajšom zápase prispel k triumfu FC Barcelona nad Ajaxom Amsterdam (3:1) jedným presným zásahom a na konte už má v európskej klubovej súťaži číslo jeden celkovo 69 gólov. Už len dva góly ho delia od najlepšieho strelca v dejinách LM Raúla Gonzaleza.

Messiho spolu s Neymarom šetril kouč Luis Enrique na sobotňajší šláger španielskej ligy, v ktorom Barcelona nastúpi na pôde Realu Madrid. Oboch ofenzívnych lídrov stiahol z ihriska v polovici druhého polčasu. Barcelona so 6 bodmi figuruje na druhom mieste tabuľky F-skupiny, ktorej lídrom je 7-bodový Paríž St. Germain. Francúzsky šampión zvíťazil nad APOELOM Nikózia 1:0 gólom uruguajského útočníka Edinsona Cavaniho z 87. minúty.

"Rekord je najmenej dôležitý, nemyslím na neho. Dôležité je, že sme vyhrali a odohrali dobrý zápas," povedal Messi, ktorý sa už teší na El Clasico: "Budeme sa snažiť zvíťaziť, aby sme zvýšili náskok pred Realom. Myslím si však, že to nebude kľúčový duel čo sa týka boja o titul. Liga je ešte len na začiatku," povedal Messi, ktorý v najvyššej španielskej súťaži zaznamenal 250 gólov. Už len jeden presný zásah ho delí od vyrovnania rekordu Telma Zarru, hviezdy Athletica Bilbao zo 40-tych a 50-tych rokov minulého storočia.