Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Liverpool so Škrtelom v základe zvíťazil nad Queens Park 3:2

Slovenský hráč Liverpoolu Martin Škrtel (v strede) Foto: TASR/AP Photo

V infarktovom závere rozhodol o víťazstve Liverpoolu vlastný gól Stevena Caulkera.

Londýn 11. októbra (TASR) - S veľkou dávkou šťastia triumfovali futbalisti FC Liverpool nad ihrisku Queens Park Rangers v nedeľňajšom stretnutí anglickej Premier League (3:2). Štyri z piatich gólov na štadióne Loftus Road padli v záverečných siedmich minútach.

Hostia viedli po vlastnom góle Richarda Dunnea, ktorý nastúpil na svoj jubilejný 400. duel v elitnej súťaži. Írsky stopér QPR zaznamenal desiateho "vlastenca" v kariére a stal sa prvým hráčom v Premier League, ktorému sa to podarilo. Išlo o smolný moment pre domácich, pretože v prvom polčase boli lepším tímom, keď holandský stredopoliar Leroy Fer dvakrát nastrelil konštrukciu brány Simona Mignoleta.

Drámu v samom závere duelu odštartoval čílsky útočník Eduardo Vargas, ktorý v 87. minúte vyrovnal na 1:1. Vedenia sa potom opäť ujal Liverpool, keď zaváhanie domácej obrany v poslednej minúte riadneho hracieho času potrestal Brazílčan Philippe Coutinho. Na jeho gól o minútu neskôr odpovedal opäť Vargas, ale posledné slovo mali hostia. Po závare pred bránkou QPR si vlastný gól strelil Steven Caulker a šťastné víťazstvo tak mohol oslavovať anglický vicemajster, v drese ktorého odohral celý zápas aj slovenský reprezentant Martin Škrtel.

"V prvom rade musím povedať, že sme mali obrovské šťastie. Domáci si určite nezaslúžili prehrať, v prvom dejstve boli lepším tímom. Opäť sme nehrali dobre v defenzíve, ale mojich zverencov musím pochváliť za bojovnosť a nasadenie. Snažili sa až do záverečných sekúnd a vyplatilo sa," uviedol tréner Liverpoolu Brendan Rodgers pre televíziu Sky Sports. "The Reds" zásluhou tesného triumfu poskočili v tabuľke na piate miesto. Rodgersa však isto neteší fakt, že jeho tím si udržal čisté konto iba v jedinom z uplynulých 14 ligových duelov.

Smoliari zo západného Londýna zostali v tabuľke Premier League po ďalšej prehre na poslednom mieste, keď z doterajších ôsmich stretnutí získali iba štyri body. Pred zápasom sa nahlas hovorilo o tom, že ďalšia strata bodov by mohla znamenať koniec trénera Harryho Redknappa na lavičke QPR. "Nestarám sa o to, čo píšu novinári. Sú to všetko dohady a výmysly. Ak sa snažíte zo všetkých síl, viac sa už dokázať nedá," povedal po stretnutí Redknapp.



sumáre:

Queens Park Rangers - FC Liverpool 2:3 (0:0)
Góly: 87. a 90.+2 Vargas - 67. Dunne (vlastný), 90. Coutinho, 90+5. Caulker (vlastný), 18.069 divákov

Stoke City - Swansea City 2:1 (1:1)
Góly: 43. Charlie (11 m), 78. Walters - 34. Bony (11 m), 27.017 divákov