Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Liverpool ponúkne Gerrardovi novú zmluvu

Steven Gerrard Foto: TASR/AP

Aktuálny kontrakt kapitána FC Liverpool vyprší v lete 2015.

Liverpool 3. mája (TASR) - Anglický futbalový klub FC Liverpool ponúkne po sezóne svojmu kapitánovi Stevenovi Gerrardovi novú zmluvu, ktorá by ho mala udržať na štadióne Anfield Road minimálne do roku 2016. Gerrardov aktuálny kontrakt vyprší v lete 2015.

"Steven vždy bol, je a bude dôležitou súčasťou nášho klubu. V aktuálnej sezóne naplno preukázal svoje kvality. Koncom mesiaca bude mať iba 34 rokov, myslím, že ešte niekoľko sezón môže hrať na najvyššej úrovni," povedal tréner "the Reds" Brendan Rodgers pre denník Liverpool Echo.

Tridsaťtriročný Gerrard má leví podiel na tom, že Liverpool útočí na zisk prvého titulu v Premier League od roku 1990. V aktuálnej sezóne ho kouč Rodgers začal stavať na pozícii defenzívneho stredopoliara. Gerrard sa zhostil novej úlohy na výbornú, keď vo funkcii tvorcu hry hrá vzorovo i v obrane.

"V novej pozícii ukazuje svoju vyspelú hernú inteligenciu. Kapitána, akým je on, by chcel mať každý tréner. Urobím všetko preto, aby som ho v klube udržal," dodal Rodgers.

Dve kolá pred koncom sezóny Premier League vedie Liverpool (80) pred FC Chelsea (78) rozdielom dvoch bodov. Tretí Manchester City má bodov 77, ale zápas k dobru a lepšie skóre ako vedúce dva tímy. City sa predstavia v sobotu na ihrisku Evertonu, Liverpool čaká v pondelok náročný súboj na trávniku Crystal Palace. Chelsea hostí v nedeľu doma Norwich.