Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

LM: Atalanta dala Valencii štyri góly, Gasperiniho mrzel inkasovaný

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Domáci priaznivci sa mohli radovať už cez polčasovú prestávku, keď Atalanta viedla 2:0 po góloch Hansa Hateboera a Josipa Iličiča.

Bergamo 20. februára (TASR) - Futbalisti Atalanty Bergamo pripravili svojim fanúšikom ďalší nezabudnuteľný večer. Po tom, ako sa pri svojej premiérovej účasti v Lige majstrov prebojovali zo skupinovej fázy, v prvom zápase osemfinále si pripravili ideálnu pozíciu na postup do štvrťfinále. V náhradnom domove na San Sire v neďalekom Miláne zdolali Valenciu 4:1.

Domáci priaznivci sa mohli radovať už cez polčasovú prestávku, keď Atalanta viedla 2:0 po góloch Hansa Hateboera a Josipa Iličiča. Po zmene strán ešte zveľadili skóre Remo Freuler a druhým zásahom v stretnutí Hateboer. Iskričku nádeje pred odvetou dal hosťom Denis Čeryšev, ktorý využil chybu v rozohrávke a strelil dôležitý gól na súperovej pôde. Napriek priaznivému výsledku tréner Atalanty Gian Piero Gasperini tlmil nadšenie a upozornil, že jeho zverenci sú iba na polceste. "Teším sa, že môžeme oslavovať, ale oveľa radšej budem oslavovať o dva týždne. Na jednej strane sme, samozrejme, spokojní, také skóre by sme pred zápasom brali. Na druhej však mrzí inkasovaný gól po takej chybe. V odvete musíme hrať precíznejšie, ak chceme byť vo štvrťfinále. Na Mestalle bude vládnuť búrlivá atmosféra, ale my chceme dať gól, pretože by sme neradi iba bránili a celý zápas tŕpli," povedal Gasperini pre Sky Sport Italia.

Hráči Atalanty sa mohli spoľahnúť na podporu svojich fanúšikov. Neodradila ich ani cesta do Milána na San Siro, ktoré poskytlo Bergamčanom prechodný domov. Na zápas vycestovalo asi 40.000 ľudí, približne tretina všetkých obyvateľov mesta. "Bolo to fantastické, na štadióne boli tisíce fanúšikov a všetci nás povzbudzovali, mal som pocit, že nás nič nemôže zastaviť," povedal pre portál uefa.com kapitán talianskeho tímu Alejandro Gomez. Európska futbalová únia (UEFA) predstavila pred vyraďovacou časťou LM novinku. Po každom stretnutí vyhlásia hráča zápasu. V stredu sa pocty dočkal autor dvoch gólov, Holanďan Hateboer: "Samozrejme, z pohľadu jednotlivca je skvelé streliť dva góly, ale oveľa dôležitejšie bude zvládnuť odvetu. V každom prípade si musíme tento výsledok užiť."

Valencia sa v Taliansku musela vyrovnať s absenciou viacerých opôr na čele s krídelníkom Rodrim. Bez dôležitých hráčov jej duel nevyšiel a v odvete (10. marca) ju čaká náročná úloha. Na postup potrebuje vyhrať aspoň o tri góly a neinkasovať, ak dostane gól, musí skórovať minimálne štyrikrát. "V stredu sme im nechali priveľa priestoru, ale stále veríme. Druhý zápas nám dáva nádej na zvrat. Vybehneme na nich od začiatku a pokúsime sa o nemožné," uviedol Čeryšev. Tréner Valencie Albert Celades síce ťažko skrýval sklamanie, ale rovnako ako Čeryšev poukázal na odvetu: "Tento výsledok nie je odraz nášho výkonu. Pred vlastnými fanúšikmi sme oveľa silnejší a budeme pripravení. Nepotrebujeme zázrak, no fakt je, že to bude náročné."