Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Futbal

LM: Hráčky Slovana čaká v 1. kole kvalifikácie litovský šampión

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ich súper je absolútny suverén v rámci najvyššej litovskej súťaže.

Bratislava 23. októbra (TASR) - Súperom futbalistiek ŠK Slovan Bratislava v 1. kole kvalifikácie ženskej Ligy majstrov 2020/2021 bude litovský šampión Gintra Universitetas. Hrať sa bude na jeden zápas a na pôde súpera, hrací termín je 3./4. november.

Slovan bol pri žrebe nenasadený, druhým možným súperom bol maďarský Ferencváros. Ich súper je absolútny suverén v rámci najvyššej litovskej súťaže, Gintra Universitetas získala 19 titulov, pričom šesťkrát triumfovala v nadnárodnej Pobaltskej lige.

"Žreb sme pozorne sledovali a rešpektujeme ho. Musím však povedať, že sme dostali jedného z najnáročnejších súperov, ktorí boli v rámci prvého kola v hre. Gintra je suverén na domácej scéne a dvakrát sa prebojovala do osemfinále Ligy majstrov. Pre náš mladý tím s vekovým priemerom 18 rokov je to veľká výzva a výborná skúsenosť. Budeme sa snažiť získať čo najviac informácií a čo najlepšie sa na tento zápas pripraviť," citoval oficiálny web Slovana šéftrénera ženskej sekcie Erika Havrilu, ktorý akceptuje jednozápasový formát. "Pri skupinovom formáte bolo pozitívne, že sme mohli odohrať tri kvalitné medzinárodné duely. Pri novom formáte sme boli spomedzi 40 tímov na 22. mieste v rámci koeficientu, pričom prvých 20 klubov bolo nasadených. Ak by sme sa zmestili do prvej polovice, hrali by sme proti nenasadenému tímu a šanca na postup by bola teoreticky vyššia. Napriek tomu sa nevzdávame a proti silnému súperovi budeme chcieť ukázať naše silné stránky," dodal Havrila.