Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Bayern vyhral v Londýne, Atletico dobylo San Siro v osemfinále LM

Adil Rami (vľavo) z AC Milána a Diego Costa z Atletica Madrid v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov 19. februára 2014 v Miláne. Foto: TASR/AP

Odvety sú na programe 11. marca.

Bratislava 19. februára (TASR) - Futbalisti obhajcu Bayernu Mníchov zvíťazili v stredajšom úvodnom osemfinále Ligy majstrov 2013/2014 na ihrisku Arsenalu Londýn 2:0 a vykročili do štvrťfinále.

V druhom stredajšom osemfinále na štadióne Giuseppe Meazzu 7-násobný európsky šampión AC Miláno prehral s Atleticom Madrid 0:1. Odvety sú na programe 11. marca.

Na Emirates Stadium sa hral špičkový futbal, Arsenal začal dobre, mal aj šance a už v 9. minúte mohol ísť do vedenia. Özila v 16-ke fauloval Boateng, sám faulovaný nemecký stredopoliar anglického tímu však šancou trestuhodne pohrdol, keď Neuer jeho zle kopnutú strelu zlikvidoval. Potom obhajca prebral opraty zápasu, no domáci stále aktívne napádali a čakali na ďalšiu šancu. Ale do vedenia mohol ísť v závere prvého polčasu Bayern. Robben si nabehol na peknú prihrávku Götzeho, brankár Szczesny ho fauloval, dostal červenú kartu a kopala sa penalta aj proti domácim. Rakúsky obranca David Alaba ale trafil len tyč a tak sa polčas skončil bez gólov.

Galéria: Stredajšie osemfinálové zápasy LM





Tréner Bavorov Pep Guardiola stiahol cez prestávku obrancu Boatenga a poslal do hry Rafinhu v snahe o ofenzívu, oslabení zverenci Francúza Arsena Wengera ale odolávali. V 53. minúte brankár Arsenalu Fabiaňski, ktorý nahradil vylúčeného krajana, zlikvidoval strelu Robbena. No o pár okamihov, v 54. minúte, už Lahm našiel Kroosa, na ktorého strelu spoza obrancu Fabiaňski už nemal žiadny nárok. Hostia kontrolovali priebeh, držali loptu na kopačkách, Arsenal sa síce snažil o nejakú príležitosť, ale mal to nesmierne ťažké. Bayern obliehal šestnástku domácich, ťažil z početnej výhody, no cestu na druhý gól našiel až v 88. minúte. Opäť Lahm našiel mäkkým centrom voľného Müllera, ktorý v strede šestnástky pohotovou hlavičkou prekonal Fabiaňského. V nadstavenom čase ešte Kroos trafil tyč.

AC Miláno malo v prvom polčase dobré šance, strelu Kaka po štvrťhodine zrazili obrancovia Atletica na žrď, v 19. minúte hlavičku Taarabta belgický brankár hostí Courtois tiež vyrazil na tyč. Po polhodine po priťuknutí od Balotelliho Kaka iba tesne strieľal nad. Španielsky tím mohol dostať do vedenia v 36. minúte Diego Costa, ale gólman Abbiati sa vyznamenal. Keď sa v závere polčasu nepresadil ani Balotelli, išlo sa do šatní bez gólu.

V druhom dejstve hrali "Los Colchoneros" o čosi aktívnejšie, no po hodine hry strela Kaka tesne minula ľavú tyč brány hostí. Miláno sa predsa len dostávalo do väčšieho tlaku, muselo si ale dávať pozor na rýchly prechod súpera do útoku. V 75. minúte pokus Garciu cez nohy obrancu na dvakrát skrotil Abbiati. Hostia dokázali skórovať v 83. minúte, keď Diego Costa hlavičkou po rohu otvoril skóre. Bol to pre neho už 27. gól v sezóne, piaty v tomto ročníku LM, ktorý rozhodol o cennom triumfe klubu z La Ligy.


sumáre 1. osemfinále LM 2013/2014, streda 19. februára:

Arsenal Londýn - Bayern Mníchov 0:2 (0:0)
Góly: 54. Kroos, 88. Müller, ŽK: Sanogo, Rosický - Boateng, Mandžukič, ČK: 37. Szczesny (Arsenal), rozhodoval: Rizzoli (Tal.), 60.000 divákov.

zostavy a striedania:

Arsenal: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs (31. Monreal) - Flamini, Wilshere - Oxlade-Chamberlain (74. Rosický), Özil, Cazorla (39. Fabiaňski) - Sanogo
Bayern: Neuer - Lahm, Boateng (46. Rafinha), Dante, Alaba - Robben, Martinez, Alcantara (79. Pizarro), Kroos, Götze - Mandžukič (64. Müller)


AC Miláno - Atletico Madrid 0:1 (0:0)
Gól: 83. Costa, ŽK: Abate, Bonera, Rami - Insua, Suarez, Costa, Lopez, rozhodoval: Proença (Port.), 75.000 divákov.

zostavy a striedania:
AC: Abbiati - De Sciglio (26. Abate), Bonera, Rami, Emanuelson - Essien, de Jong - Poli (85. Constant), Kaka, Taarabt - Balotelli (78. Pazzini)

Atletico: Courtois - Juanfran, Miranda, Godin, Insua - Suarez, Gabi - Turan (74. Rodríguez), Garcia (80. Lopez), Koke - Costa