Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

LM: Sevilla po prehre s Dortmundom prepustila trénera Lopeteguiho

Na snímke tréner Sevilly Julen Lopetegui dáva pokyny hráčom v zápase G-skupiny 3. kola skupinovej fázy Ligy majstrov vo futbale FC Sevilla - Borussia Dortmund v Seville 5. októbra 2022. Foto: TASR/AP

Som vďačný celej Seville, jej priaznivcom a hráčom, vďaka ktorým som zažil tri úžasné sezóny. Teraz však cítim smútok a bolesť, že musím opustiť tím, ktorý som tak miloval, povedal 56-ročný tréner.

Sevilla 6. októbra (TASR) - Vedenie španielskeho futbalového klubu FC Sevilla odvolalo Julena Lopeteguiho z postu hlavného trénera. Stalo sa tak krátko po stredajšej domácej prehre v Lige majstrov s Borussiou Dortmund (1:4), po ktorej sa Andalúzanom vzdialil sen o postupe zo základnej skupiny. Podľa agentúry AP účastník La Ligy oznámi v najbližších dňoch angažovanie argentínskeho kouča Jorgeho Sampaoliho.

Sevilla v úvodných troch stretnutiach v G-skupine získala iba bod za bezgólovú remízu na ihrisku FC Kodaň, predtým podľahla doma Manchestru City 0:4. Z tretej priečky zaostáva v tabuľke za druhým Dortmundom o päť bodov. Fanúšikovia si hneď po stredajšom stretnutí hlasito žiadali Lopeteguiho prepustenie a vedenie klubu ich vypočulo. "Som vďačný celej Seville, jej priaznivcom a hráčom, vďaka ktorým som zažil tri úžasné sezóny. Teraz však cítim smútok a bolesť, že musím opustiť tím, ktorý som tak miloval. Navždy zostane v mojom srdci," povedal 56-ročný tréner pre Movistar.

Lopetegui zasadol na lavičku Sevilly v roku 2019, pred dvomi rokmi ju priviedol k triumfu v Európskej lige. Mužstvu momentálne patrí v domácej La Lige až 17. miesto s bilanciou jedno víťazstvo, dve remízy a štyri prehry. V minulosti Lopetegui trénoval aj Rayo Vallecano, FC Porto, Real Madrid a dva roky viedol španielsku reprezentáciu. Jeho meno spájajú zahraničné médiá s možným príchodom na lavičku anglického Wolverhamptonu.