Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Löw povedie nemeckú reprezentáciu do roku 2020

Nemecký tréner Joachim Löw sa raduje po zisku titulu svetových šampiónov na 20. MS v Brazílii po tom, čo vo finále zvíťazili nad Argentínou 1:0 po predĺžení 13. júla 2014 v Riu de Janeiro. Foto: FOTO TASR/AP

Na reprezentačnej lavičke dosiahol dosiaľ 94 víťazstiev.

Frankfurt 31. októbra (TASR) - Joachim Löw povedie nemeckú futbalovú reprezentáciu až do roku 2020. Informáciu priniesla agentúra DPA. Na poludňajšej tlačovke potvrdil predĺženie spolupráce o ďalšie dva roky aj Nemecký futbalový zväz (DFB).

Löw tak povedie úradujúcich svetových šampiónov až do EURO 2020. "Od zväzu cítim absolútnu podporu. Keď vám hlava a srdce hovoria áno, nemáte nad čím váhať. Chceme urobiť všetko pre to, aby sme potvrdili úspech z Brazílie na majstrovstvách sveta v Rusku. Som potešený tým, že môžem ďalej pracovať na vývoji hráčov. V súčasnosti nám záleží len na tom, aby sme kvalifikovali do Ruska ako víťaz skupiny," povedal Löw na tlačovej konferencii.

Päťdesiatšesťročný kouč trénuje "Nationalelf" od roku 2006, na absolútny vrchol ho doviedol ziskom trofeje pred dvomi rokmi na MS v Brazílii. Löw mal s DFB platný kontrakt do svetového šampionátu 2018, ktorý sa uskutoční v Rusku. Na reprezentačnej lavičke dosiahol dosiaľ 94 víťazstiev, čím na začiatku októbra vyrovnal rekord Seppa Herbergera, trénera majstrov sveta z roku 1954. Historický míľnik s najväčšou pravdepodobnosťou prekoná už v najbližšom kvalifikačnom dueli MS 2018 proti San Marínu.