Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Mak je pri streleckej chuti, PAOK posunul k ďalšiemu víťazstvu

Róbert Mak Foto: TASR/AP

Mak je s tromi gólmi zo štyroch stretnutí najlepším strelcom PAOK-u v lige.

Atény 23. septembra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak má gólovú fazónu. V pondelňajšom dueli 4. kola gréckej najvyššej súťaže zariadil z pokutového kopu triumf PAOK Solún na ihrisku Panetolikosu 1:0 a z presného zásahu sa tešil už v treťom ligovom zápase za sebou.

Víťazný moment prišiel v 36. minúte. "Dostal som prihrávku na ľavej strane, vzápätí som sekol loptu na druhú stranu. Zostala tam noha obrancu a prepadol som cez ňu. Keďže domáci hráč ma fauloval v šestnástke, arbiter nariadil penaltu. Zobral som si loptu a premenil som jedenástku," opísal Mak rozhodujúci moment na svojej oficiálnej webstránke.

Mak je s tromi gólmi zo štyroch stretnutí najlepším strelcom PAOK-u v lige, v tejto sezóne pridal navyše jeden zásah v Európskej lige a rozhodol aj o triumfe Slovenska na Ukrajine v kvalifikácii EURO 2016. "Som veľmi rád, že som dal ďalší gól a pripísali sme si ďalšie víťazstvo. Panetolikos bolo najlepšie grécke mužstvo, proti ktorému sme v tejto sezóne hrali. V druhom polčase sme sa väčšinou bránili, no naše víťazstvo sme si nenechali zobrať. V tabuľke gréckej ligy sme na druhom mieste iba o skóre," uviedol ofenzívny stredopoliar.

Po zápase v Panetolikose čakal na hráčov PAOK-u takmer dvojhodinový presun autobusom a potom ešte letecká cesta domov. "V priebehu zápasu sme cítili aj únavu. Nečudo, máme náročný program. Napríklad teraz v priebehu šiestich dní odohráme tri zápasy," dodal Mak, ktorý prišiel do gréckeho klubu v lete z 1. FC Norimberg.