Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Futbal

Manchester United získal Di Mariu za rekordných 75 miliónov eur

Argentínsky futbalista Angel di Maria Foto: TASR/AP

Argentínsky reprezentant sa "červeným diablom" upísal na päť rokov.

Londýn 26. augusta (TASR) - Anglický futbalový klub Manchester United získal argentínskeho reprezentanta Angela Di Mariu z Realu Madrid. "Podľa medializovaných informácií zaplatil za útočníka rekordných 75 miliónov eur," informuje agentúra dpa.

Di Maria sa "červeným diablom" upísal na päť rokov. Odstupné za Di Mariu je rekordným v najvyššej anglickej futbalovej lige. Do tejto chvíle sa z prvenstva tešila Chelsea Londýn, ktorá previedla na účet Liverpoolu za Fernanda Torresa 58,5 milióna eur.

Argentínčan bol v minulej sezóne jedným z kľúčových hráčov Realu. "Užil som si svoj čas v Španielsku a veľa klubov tam malo o mňa záujem. Manchester je ale jediný klub, pre ktorý by som Real opustil. Luis van Gaal je skvelý tréner, ohromila ma jeho vízia o odhodlanie," povedal hráč po podpise zmluvy. "Angel je skvelý stredopoliar, tímový hráč a prirodzený talent. Je rýchly, energický a postrach každej obrany," vzdal Di Mariovi hold holandský kouč.

Po uplynulej sezóne, v ktorej Argentínčan s Realom triumfoval v Lige majstrov, odmietol s "bielym baletom" predĺžiť zmluvu. Prispeli k tomu aj viaceré príchody nových hráčov, konkurenciu v strede poľa zvýšili počas leta James Rodriguez a Toni Kroos. Di Maria si tak už nemohol byť istý miestom v základnej zostave a obzeral sa po novom pôsobisku. Okrem Manchestru záujem prejavil aj Paríž St. Germain, ktorý neskôr pre vysoké finančné nároky Realu z pretekov o jeho služby odstúpil.

Di Maria prišiel na Santiago Bernabeu v roku 2010 z portugalského tímu Benfica Lisabon za 25 miliónov eur. Za Real celkovo odohral 124 duelov s bilanciou 22 gólov, po svojom krajanovi Lionelovi Messim z FC Barcelona mal v uplynulých sezónach druhý najvyšší počet asistencií zo všetkých hráčov v Primera Division.