Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

V súboji šampióna s vicemajstrom úspešnejší Manchester City

Hráči Manchester United. FOTO TASR/AP

Zverenci trénera Manuela Pellegriniho zdolali FC Liverpool 3:1.

Londýn 26. augusta (TASR) - Pondelkový súboj dvoch najlepších tímov uplynulej sezóny anglickej futbalovej Premier League bol v jasnej réžii úradujúceho šampióna Manchestru City. Zverenci trénera Manuela Pellegriniho zdolali FC Liverpool 3:1 a po úvodných dvoch zápasoch nového ročníka majú na svojom konte plný bodový zisk.

Na Etihad Stadium sa hral v prvom polčase vyrovnaný futbal, miernu prehru mali hostia, ktorí v obrane nastúpili opäť aj s kapitánom slovenskej reprezentácie Martinom Škrtelom. Tlak Liverpoolčanov však bol len platonický a bez výraznejšej gólovej príležitosti. Skóre otvoril tesne pred prestávkou domáci útočník Stevan Jovetič. Reprezentant Čiernej Hory, ktorý po vlaňajšom príchode z Fiorentiny vynechal pre zranenia veľkú časť sezóny, sa potom presadil aj krátko po zmene strán. Nešťastnú polhodinu pre Liverpool uzavrel v 69. min Sergio Agüero. Ten skóroval iba 23 sekúnd potom, ako na trávniku vystriedal kolegu z útoku Edina Džeka.

Liverpoolu sa do záveru stretnutia už len podarilo znížiť zásluhou vlastného gólu obrancu Pabla Zabaletu. Kouč Pellegrini po zápase žiaril spokojnosťou. "Podali sme komplexný výkon počas celého stretnutia. Dobre sme sa pohybovali bez lopty, nerobili chyby, každý hráč si splnil svoje úlohy. Sme radi, že po dvoch zápasoch máme na konte šesť bodov, pretože štart do sezóny bol pre nás veľmi dôležitý," uviedol pre BBC Pellegrini. Jeho náprotivok na lavičke Liverpoolu Brendan Rodgers sa sťažoval na výpadok v koncentrácii v závere prvého a v úvode druhého polčasu. "Prvých 40 minút sme boli lepším mužstvom. Prvý gól zbytočný, rovnako ako ten tretí. Potom už bolo 0:3, proti tak kvalitnému mužstvu ako City sa takýto výsledok obracia len veľmi ťažko," uviedol po zápase liverpoolsky kormidelník.

Ten bude mať počas víkendového zápasu na ihrisku Tottenhamu Hotspur k dispozícii už aj novú posilu Maria Balotelliho. Taliansky útočník s povesťou kontroverzného hráča prestúpil na Anfield Road v pondelok z AC Miláno. "V klube vládne z jeho príchodu vzrušenie. Má tú zdravú aroganciu a sebavedomie, verím, že to ukáže na trávniku v správnom svetle. Priznávam, že jeho angažovanie bolo riskantné, ale osobne verím, že Mario ukáže svoj obrovský talent a nechá zabudnúť na problémy z minulosti," dodal Rodgers.