Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Mascherano vyzýva na pomoc Messimu, o sebe tvrdí, že nie je Rambo

Argentínsky hráč Angel di Maria (vpravo) oslavuje so spoluhráčom Lionelom Messim víťazný gól počas predĺženia vo futbalovom zápase osemfinále Argentína - Švajčiarsko na MS 2014 vo futbale v brazílskom Sao Paule 1. júla 2014. Foto: TASR/AP

Mascherano výborným výkonom na poste defenzívneho stredopoliara, hoci v jeho FC Barcelona hráva stopéra, udržal v semifinále silnú holandskú ofenzívu na čele s Arjenom Robbenom.

Rio de Janeiro 12. júla (TASR) - Argentínsky futbalový stredopoliar Javier Mascherano odmieta pred finálovým zápasom 20. MS v Brazílii proti Nemecku pozíciu hrdinu, resp. spasiteľa Albiceleste. Pred vyvrcholením šampionátu na Maracane v nedeľu 13. júla súčasne vyzval spoluhráčov, aby čo najviac pomohli kapitánovi Lionelovi Messimu, informovala agentúra DPA.

Mascherano výborným výkonom na poste defenzívneho stredopoliara, hoci v jeho FC Barcelona hráva stopéra, udržal v semifinále silnú holandskú ofenzívu na čele s Arjenom Robbenom. "Nie som žiadny Rambo, ani Jose de San Martin. A to nie je falošná skromnosť, lebo tá je ešte horšia, ako arogancia," citoval Mascherana argentínsky športový denník Ole.

Skúsený stredopoliar tiež uviedol, že on aj jeho spoluhráči by mali oveľa viac pomôcť Messimu: "Dúfam, že v nedeľu mu budeme schopní pomôcť oveľa viac, on už sa nám napomáhal veľa. V predchádzajúcich dvoch súbojoch mu tím neodovzdal to, čo potrebuje."